12 i dag 32 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Nvidia skapar virtuella världar med AI Bygg realistiska 3D-modeller billigt och snabbt
Nvidia skapar virtuella världar med AI
Foto: Nvidia

Under NeurIPS-konferensen i Montreal så visade Nvidia upp ännu ett imponerande demo där man med hjälp av artificiell intelligens kan skapa virtuella världar baserade på verkligheten.

Nvidias system använder sig av maskinlärning för att läsa in hur världen utanför den ser ut och sedan isolera dessa objekt. Med hjälp av detta kan sedan ett neuralt nätverk skapa videoklipp i 3D baserade på vad AI:n lärt sig från sina tidigare betraktelser.

Med den här typen av teknik kan det bli betydligt mycket billigare att skapa verklighetstrogna spel, simulatorer och annat som kräver realistiska 3D-miljöer säger Nvidias vvd Bryan Catanzano:
"Neural networks — specifically generative models — will change how graphics are created. This will enable developers, particularly in gaming and automotive, to create scenes at a fraction of the traditional cost."
Som synes i slutet av klippet nedan går den här tekniken även att användas för att skapa realistiska så kallade "deep fakes", det vill säga fejkade videoklipp där man har ersatts någons ansikte eller annat med något från ett autentiskt videoklipp eller en bild.

För att skapa klippet ni ser nedan användes en Nvidia DGX-1 vilket betyder att det här antagligen inte är något man kan skapa med den datorkraften man själv har hemma på kammaren.

Pryl, Artificiell intelligens, nvidia, virtuella världar, deep fakes Via engadget.com
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Nvidia skapar virtuella världar med AI
Nvidias AI gör vinter till sommar Rätt imponerande simuleringar Nvidia fortsätter sina framsteg inom artificiell intelligens och nu har företaget visat upp exempel på hur man kan göra en vinterbild till en somrig bild, dag till natt och en somrig bild till en regnig bild. Nvidias AI använder sig av två neurala nätverk för att åstadkomma videoklippen ni kan se här. Det ena neurala nätverket skapar bilder till videoklippet som sedan ett annat neuralt nätverk får avgöra om bilden ska läggas till videoklippet eller inte. Teknik som denna kan framför allt vara bra för att träna självkörande bilar då man kan simulera andra förutsättningar för bilen än vad som faktiskt råder för tillfället. The biggest casualty to AI won't be jobs, but the final and complete eradication of trust in anything you see or hear. https://t.co/sg9o4v2Q3f pic.twitter.com/nkj007LtEF— Oli Franklin-Wallis (@olifranklin) December 4, 2017 Tumnagel
47.2°
0
Nvidia demonsterar självkörande bil Lär sig att köra genom att observera människor För de flesta är antagligen Nvidia mest kända för sina GPU:er till datorer men man pysslar även en hel del med artificiell intelligens och nu har man implementerat ett AI-system i en självkörande bil. Man kallar systemet för Nvidia BB8 (lite dumt namn tycker nog Disney) och det handlar om ett system som lär sig köra bil genom att observera hur människor kör i trafiken. Något som BB8 bland annat klarar av som en del andra självkörande bilar har problem med är att kunna ta en alternativ väg om vägen till exempel blockeras av ett vägarbete. Nvidia har antagligen inga planer på att utveckla en helt egen självkörande bil utan siktar nog snarare på att försöka få någon av alla sina samarbetspartners inom bilindustrin att implementera Nvidia BB8 i sina bilar. Bland dessa partners finns många av världen största biltillverkare som synes på bilden nedan. Tumnagel
47.3°
0
Nvidia använder AI för slow motion-videor Kan göra slow mo-video av vanlig video Att spela in slow motion-video kräver en hel del. För det första behöver du ha en riktigt stabil kamera och sedan behöver du mängder med ljus. Nvidia har tagit fram ett nytt system som fixar biffen med hjälp av artificiell intelligens som kan plocka video med 30 bilder per sekund och konvertera videon till 240 fps. Detta genom att AI:n analyserar bilderna och genererar egna bilder som passar in. Resultatet är inte perfekt, men det är ändå rätt imponerande. Tumnagel
52.9°
0
43.6° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
ons. 5 dec 2018, 16:15
Nvidia skapar virtuella världar med AI Bygg realistiska 3D-modeller billigt och snabbt
43.6°
0