11 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Nvidias GauGAN2 kan skapa bilder från ord Fixa egna fantasifoton
Nvidias GauGAN2 kan skapa bilder från ord

För två år sedan skrev vi lite om Nvidias artificiella intelligens GauGAN vilken då kunde konvertera enklare skisser till att se ut som riktiga fotografier. Nu har Nvidia vidareutvecklat denna och med GauGAN2 går det även att skapa bilder som ser ut från fotografier utifrån enbart text.

Det innebär att användaren kan skriva in några ord på engelska för att sedan få en fotorealistisk bild levererad av det neurala nätverket. Det går även att kombinera enklare skisser med ord för att på det sättet skapa egna "fotografier". Ni kan kolla in exempel på båda teknikerna i videoklippet här nedanför.

Jag har själv testat demon av GauGAN2 som ni kan hitta på länken nedan. Det är rätt så imponerande men det krävs oftast lite experimenterande och trixande för att få den slutliga bilden att se ut som något som faktiskt går att använda. Vill ni testa själva så hoppa vidare på länken där det även finns en enkel handledning för hur de olika verktygen i GauGAN2 kan användas.

Får ni några roliga resultat från era tester så får ni gärna publicera dem i kommentarerna.

Pryl, Artificiell intelligens, nvidia, gaugan, bildredigering Via blogs.nvidia.com
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Nvidias GauGAN2 kan skapa bilder från ord
Nvidias AI GauGAN gör fotografier av enkla skisser Ser riktigt coolt ut Nvidia är ett av de företagen som satsar mest på artificiell intelligens och på deras pågående GTC-mässa har man visat upp lite vad deras AI GauGAN är kapabel att göra. GauGAN, vilket är en sammanslagning av konstnären Paul Gaugins namn och GAN (Generative Adversarial Networks), kan med hjälp av enklare skisser generera hyggligt realistiska fotografier. GauGAN har tränats upp genom att studera miljontals bilder och kan till exempel själv lägga till vattenreflektioner på fotografiet, Det går även att byta ut områden på bilden så att man till exempel gör om ett område med gräs till ett område med snö. Bryan Catanzaro som är chef över Nvidias djupinlärnings-arbete säger om GauGAN: "It’s like a coloring book picture that describes where a tree is, where the sun is, where the sky is. And then the neural network is able to fill in all of the detail and texture, and the reflections, shadows and colors, based on what it has learned about real images.This technology is not just stitching together pieces of other images, or cutting and pasting textures. It’s actually synthesizing new images, very similar to how an artist would draw something." I klippet ovan kan ni kolla in en demonstration av GauGAN. Tumnagel
46.6°
0
38.5° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
fre. 26 nov 2021, 15:00
Nvidias GauGAN2 kan skapa bilder från ord Fixa egna fantasifoton
38.5°
0