42 i dag 44 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Samsungs första LED-skärm avsedd för biografer installerad Cinema LED är 406 tum stor
Bild till artikel Foto: Samsung

Samsung visade idag upp sin första Cinema LED-skärm som man har installerat på Lotte Cinema World Tower i Sydkoreas huvudstad Seoul.

Det handlar om en 406-tum, motsvarande cirka 10,3 meter, stor LED-skärm som är avsedd för biografer. Den har stöd för HDR och 4K-upplösning (4096x2160 pixlar) och enligt Samsung ska skärmen vara tio gånger ljusstarkare än traditionella bioprojektorer.

Samsung Cinema LED är främst tänkt att installeras i mindre biografsalonger då traditionella biosalonger oftast har en bioduk som i genomsnitt är cirka 15 meter stor. Det finns inga uppgifter om vad man får betala för en Cinema LED men jag utgår från att den är vansinnigt dyr.

news.samsung.com Pryl, Hemmabio, samsung, tv-apparater, cinema led, jätte-tv
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Samsungs första LED-skärm avsedd för biografer installerad
Samsung släpper skärm för biografen Tio gånger ljusstarkare än standardprojektorer Samsung släpper nu Samsung Cinema Screen som är precis vad det låter som. Det är en LED-skärm av stora mått och det ska vara världens första av sin sort med stöd för HDR. Skärmen är inte 42 tum utan 34 fot stor (dryga 10 meter). I biovärlden är det kanske inte så jättefett men det får väl duga. Upplösningen är så klart 4K. När våra apparater där hemma blir större och bättre med 4K och HDR måste ju skärmarna på biograferna också bli bättre. Så tänker i alla fall Samsung och det har man väl rätt i. Cinema Screen har en ljusstyrka på 146 fL vilket är tio gånger mer än traditionella bioprojektorer som ska ha 14 fL. Tumnagel
63.5°
0
54.9° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
fre. 14 jul 2017, 20:30
Samsungs första LED-skärm avsedd för biografer installerad Cinema LED är 406 tum stor
54.9°
0