38 i dag 34 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Sony presenterar vloggkameran ZV-1
Som en mer lättanvänd RX100

Sony presenterar vloggkameran ZV-1

Sonys kameror i RX100-serien är riktigt vassa. Undertecknad gillar verkligen RX100 VII då den erbjuder en väldigt mångsidig upplevelse som levererar bra bild- och video-resultat och är så pass liten och nätt att den kan följa med överallt. Priset är dock lite saftigt och enheten kostar runt 13.000 kronor (jämför priser). Nu har Sony presenterat en ny kompaktkamera vid namn ZV-1 som erbjuder en lite enklare användarupplevelse för ett lite lägre pris.

ZV-1 är mer optimerad för att användas av vloggare som ofta måste hantera inspelningar på egen hand. Enheten kommer med ett par unika funktioner vid namn Background Defocus och Product Showcase som levererar bokeh-resultat på olika sätt. Background Defocus går att nå via en knapp bredvid avtryckaren på ovansidan och lägger fokusoskärpa på bakgrunden, vilket gör att det kameran fokuserar på sticker ut mer. Detta går givetvis att göra genom att justera bländare, men en dedikerad knapp gör processen bra mycket enklare. Product Showcase är den andra lättaktiverade funktionen och denna funktion gör det lättare för dig att visa upp produkter genom att fokusera på produkten i fråga när den hålls upp framför kameran i stället att fokusera på ditt ansikte.

Enheten påminner som sagt en hel del om RX100 och är även utrustad med samma sensor och bildprocessor som sin kusin. Mer specifikt 1" Exmor RS CMOS-sensor med DRAM-chip och BIONZ X-bildprocessor.Det som skiljer är att ZV-1 har mindre zoom-potential, mer specifikt har den 24-70mm-objektiv jämfört med 24-200mm på RX100, och har en förbättrad mikrofonuppsättning med trippla mikrofoner med vindskydd. Andra smidiga funktioner är att enheten kan användas som webbkamera genom att kopplas in i dator med USB-sladd.

När det kommer till inspelningsmöjligheter kan ZV-1 spela in 4K i 100 megabit och ta bilder med 20,1 MP upplösning.

Sony ZV-1 kommer släppas i juni och priset kommer ligga på 9000 kronor.

Bonusvideo nedan där kameravetaren Kai W snackar om Sony ZV-1.

Pryl, Foto, sony, zv-1, rx100
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Sony presenterar vloggkameran ZV-1
38.9° 0 André Stray André Stray
ons. 27 maj 2020, 16:00
Sony presenterar vloggkameran ZV-1 Som en mer lättanvänd RX100
38.9°
0