4 i dag 44 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Spela virtually reality-spel med en riktig katt Nu kan man göra det med
Spela virtually reality-spel med en riktig katt

Spelföretaget Triangular Pixels har utvecklat ett VR-spel där man kan ta med sig sin riktiga katt in i den virtuella verkligheten.

Detta har man åstadkommit genom att fästa en Vive Tracker på en riktig katt och man kan sedan följa en digital version av katten i VR-upplevelser till HTC Vive. Vive Tracker var ett tillbehör som HTC presenterade i början av året och som är tänkt att fästas på fysiska objekt som man vill använda i VR-upplevelser. Det kan till exempel handla om att man vill ha ett riktigt tennisracket att spela med i ett tennisspel istället för de traditionella handkontrollerna till HTC Vive.

Triangular Pixels säger att deras VR Pet Hacking än så länge befinner sig på prototypstadiet men man ser att man i framtiden skulle kunna använda det på andra husdjur än katter, kanske till och med på små barn som man vill ta med sig in i den virtuella verkligheten. I klippet nedan kan ni kolla in hur katten ser ut i en VR-upplevelse.

triangularpixels.net Pryl, Virtuell verklighet, djurfeber, katter, virtual reality, triangular pixel Via uploadvr.com
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Spela virtually reality-spel med en riktig katt
CES2017 Vive Tracker kan ta in fysiska objekt i VR-världen Skippa handkontrollerna Förutom att visa upp ett nytt headset till HTC Vive så visade även HTC upp en liten manick som man kallar för Vive Tracker med vilken det är möjligt att ta in fysiska objekt i sin VR-upplevelse. Det här kräver givetvis att den som utvecklar VR-upplevelsen även lagt in stöd för detta. Tanken är alltså att om en spelutvecklare anser att man hellre vill ha ett riktigt baseballträ än Vives handkontroller i ett spel så kan spelaren fästa en Vive Tracker på ett baseballträ och istället använda det i spelet. Nedan kan ni kolla in ett exempel på hur företaget dotdotdash använder Vive Tracker i deras VR-upplevelse "Exoplanet". Vive Tracker släpps under våren men HTC har än så länge inte uppgett vad den kommer att kosta. Tumnagel
44.2°
0
36.4° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
fre. 24 mar 2017, 16:16
Spela virtually reality-spel med en riktig katt Nu kan man göra det med
36.4°
0