33 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Svensk vill crowdfunda ett hus på månen Gammalt projekt väcks till liv igen
Bild till artikel

Konstnären och entreprenören Mikael Genberg tar nu nya tag för att förverkliga sitt konstprojekt som innefattar att bygga en röd liten stuga på månens yta.

Genberg påbörjade sitt projekt redan 2003 men i samband med finanskrisen 2010 tappade arbetet fart. Nu har man dock bestämt sig för att försöka förverkliga projektet igen och man säger att det hela är klart till 75% och att några av Sveriges främsta rymdingenjörer har lagt ner år av ideellt arbete på månhuset.

Man planerar att skjuta upp huset till månen med sin det amerikanska rymdbolaget Astrobotic redan nästa år. Till detta och annat runt projektet hoppas man nu kunna samla in 15 miljoner dollar via en crowdfunding-kampanj. Beroende på hur mycket man väljer att donera kan man få lite olika belöningar, lägger man till exempel 50 dollar så kommer man att få sitt namn graverat på husets insida.

themoonhouse.com Pryl, Mojänger, månen, rymden, månhus, konst, konstprojekt, crowdfunding, Astrobotic Technology
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Svensk vill crowdfunda ett hus på månen
3D-printa hus på månen Dags att flytta? Företaget Monolite är ett ganska coolt företag som sysslar med att skriva ut hus med en förvuxen 3D-skrivare. Nu kan det även bli så att deras skrivare kommer att användas för att skriva ut hus bortom jordens gränser. ESA (The European Space Agency) har börjat samarbeta med arkitekterna Foster + Partners för att komma på en teknik så att man kan skriva ut hus på månens yta med hjälp av det material som finns på plats. Tekniken som undersöks är att blanda månmaterial med magnesiumoxid för att skapa skrivarens "bläck" och sedan för att kunna skriva ut det hela så begraver man munstycket eftersom månens vakuum annars ställer till det. Forskningen pågår för fullt men det är förstås lite svårt att testa maskinen på plats så egentligen vet man inte alls om det kommer att fungera. Självklart hoppas vi dock på det eftersom det kan innebära att en kolonisation av vår närmaste himlakropp är nära. Tumnagel
41.8°
0
44.4° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
fre. 30 maj 2014, 10:23
Svensk vill crowdfunda ett hus på månen Gammalt projekt väcks till liv igen
44.4°
0