1 i dag 33 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Tuff brandvarnare från Nest Labs Pip
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Tuff brandvarnare från Nest Labs

Brandvanare är viktiga saker att ha i hemmet men tyvärr är de inte direkt några sexiga prylar att ha hängandes i taket. Detta vill Nest Labs ändra på med brandlarmet Protect som, bland annat, kan varna ägarna att det brinner även om de inte är hemma.

Protect har massvis med olika sensorer som kan känna av saker som rök, kolmonoxid, värme, ljus, rörelse och ljud. Tack vare dessa sensorer så kan denna brandvarnare avgöra om det verkligen är brinner i hemmet eller om man bara råkade bränna sillen i stekpannan igen.

Når Protect märker att något är på tok så ger den användarna en verbal varning istället för att dra igång ett galet alarm. Den skall även känna av om man är i rummet eller ej och kan därav justera volymen eller varna extra i enheten som befinner sig i samma rum man är. Om det är falskt alarm kan man enkelt stänga av Protect med hjälp av telefonen eller genom att svänga handen framför enheten. Men om saker och ting eskalerar till det värre så drar den dock igång en klassisk alarmtuta. Då dessa enheter är kopplade mot Internet kan den även trycka ut en varning till ens telefon samt automatiskt ringa 112.

Protect kommer släppas i USA mot slutet av denna månad för 129 dollar och det återstår att se om den kommer hit.

gizmodo.com Pryl, Pryl, Nest Labs, Protect, Brandvarnare
51.1° 0 Frode Wikesjö Frode Wikesjö
tors. 10 okt 2013, 11:53
Tuff brandvarnare från Nest Labs Pip
51.1°
0