11 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Det går att smittas igen av covid-19 Att man varit smittad behöver inte innebära att man är immun
Det går att smittas igen av covid-19
Foto: Pikist

Forskare vid University of Hongkong meddelar att man för första gången har hittat en person som återinfekterats av covid-19 efter att redan ha varit smittad en gång. Personen som nu testat positivt för covid-19 i Hongkong ska ha insjuknat i sjukdomen en första gång redan för fyra och en halv månad sedan.

Det ska handla om en patient som, förutom att nu återigen ha smittats av covid-19, beskrivs som ung och frisk. Det här innebär att eventuell immunitet mot covid-19 efter att en person varit smittad inte ser ut att vara särskilt långvarig i vissa fall. Det kan även påverka utvecklingen av vaccin mot covid-19 skriver New York Times.

Det har tidigare misstänkts att personer kan återinfekteras av det nya corona-viruset och utveckla covid-19. Det nu rapporterade fallet i Hongkong uppges dock vara det första där man kunnat bekräfta att så är fallet helt klart. Det verkar dock vara rätt sällsynt att någon återsmittas av covid-19 om de redan varit smittade en gång. Det här fallet är det hittills enda kända av de över 23 miljoner personer som hittills bekräftat smittade av viruset. Personen i Hongkong har också smittats av två olika stammar av viruset.

Samhälle, Hälsa, covid-19, corona, virus, pandemi, immunitet, immun, vaccin, återsmittas Via di.se
12.9° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
mån. 24 aug 2020, 16:00
Det går att smittas igen av covid-19 Att man varit smittad behöver inte innebära att man är immun
12.9°
0