33 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Diplomater misstänks ha attackerats med ljud på Kuba Minst 16 amerikaner och en kanadensare uppges ha skadats
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Diplomater misstänks ha attackerats med ljud på Kuba

Flera personer som är knutna till den amerikanska och den kanadensiska ambassaden på Kuba sägs ha drabbats av illamående och andra symptom som eventuellt tyder på att de kan ha blivit exponerade för något slags soniskt vapen.

Sjukdomsfallen ska ha inträffat mellan oktober 2016 till april 2017 och en del av de som drabbats ska ha fått lättare hjärnskador och skador på centrala nervsystemen. En rapport nämner att de drabbade kan ha blivit skadade av något slags ljudvapen som attackerar sina motståndare med ljud på frekvenser som det mänskliga örat inte kan uppfatta.

Det finns dock inga konkreta misstankar att de drabbade faktiskt har attackerats med ett ljudvapen. Något sådant vapen har aldrig hittats och det finns inte heller några andra konkreta bevis som tyder på att en attack mot ambassadpersonalen skulle ha ägt rum.

Om det verkligen har skett en attack så är även motivet rätt oklart då relationerna mellan USA och Kuba började tina upp under en del av perioden som de eventuella attackerna skulle ha genomförts.

Fredagsdans-bonus hittas ovan.

globalnews.ca Samhälle, Politik, kuba, diplomater, ljudatattack, attack, usa, kanada, fredagsdansen
33.4° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
fre. 25 aug 2017, 15:45
Diplomater misstänks ha attackerats med ljud på Kuba Minst 16 amerikaner och en kanadensare uppges ha skadats
33.4°
0