34 i dag 12 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Escobar Inc stämmer Klarna
Anser att Klarna är skyldiga dem 3,7 miljoner kronor

Escobar Inc stämmer Klarna
Foto: Escobar Inc

Den gamle knarkhandlaren Pablo Escobars namn lever vidare i företaget Escobar Inc. Där säljer Pablos brorsa Roberto bland annat ommärkta Samsung-telefoner under namnen Escobar Fold 2. Detta har nu lett till att företaget har hamnat i en tvist med det svenska betalföretaget Klarna och därför stämmer Escobar Inc nu Klarna.

Det hela handlar om att Escobar Inc anser att Klarna är skyldiga företaget 3,7 miljoner kronor för utebliven betalning för sina telefoner. Detta då Klarna inte längre ville ha med Escobar Inc att göra då man misstänkte att företaget inte levererade de telefoner som kunder betalade via Klarna. Escobar Incs svenske vd Olof Gustafsson hävdar dock att man blivit avstängda från Klarna av andra skäl och säger till Ekot:

"Det gick otroligt bra, men efter två och en halv dag bestämde de sig för att stänga ner oss för att vi var oetiska. Vi fyllde inte deras etikregler, vilket de då sa var att man inte får ha halvnakna tjejer som annonserar ut telefoner."

Klarna vill inte uttala sig om den pågående tvisten med Escobar Inc men säger till DI om varför en del av deras kunder kan bli avstängda från Klarnas tjänster:

"Men rent generellt är det så att om en handlare inte skickar en vara enligt överenskommelse så ska det inte drabba en konsument som betalat med Klarna, den tryggheten är en central del av vårt erbjudande."

Samhälle, Juridik, escobar inc, klarna Via sverigesradio.se

Pablo Escobars brorsa lanserar vikbar telefon
Fold 1 går att vika på mitten

Det har snackats en hel del om vikbara telefoner och nu lanserar det colombianska företaget Escobar Inc, företaget som en gång i tiden startades av den ökände knarkbaronen Pablo Escobar, den vikbara telefonen Fold 1. Pablo Escobar sköts ihjäl 1993 och nu för tiden är det hans bror Robert Escobar som driver Escobar Inc. Den vikbara telefonen Fold 1 är försedd med en skärm som i utfällt läge är på 7,8 tum med en upplösning på 1920x1440 pixlar. Telefonen har två kameror på 16 respektive 20 megapixlar och telefonen går att få med antingen 256GB eller 512GB lagringsminne. Som Gizmodo noterar så är inte Fold 1 något som Escobar Inc. har utvecklat själva utan det handlar om en ommärkt Royole FlexiPai, en kinesisk mobil som visades upp för ungefär ett år sedan. Fold 1 ska gå att köpa nu och 256GB-versionen kostar 350 dollar medan 512GB-versionen går loss på 500 dollar. Tumnagel
26.8°
0

Pablo Escobars brorsa lanserar en vikbar telefon till
Fold 2 går också att vika på mitten

Vi har tidigare skrivit om den vikbara telefonen Fold 1 som tillverkas av det colombianska företaget Escobar Inc, företaget som en gång i tiden startades av den ökände knarkbaronen Pablo Escobar. Den telefonen kostar 350 dollar och har en skärm, som i utfällt läge, är 7,8 tum stor med upplösningen 1920x1440. Nu kommer denna telefon snart få en uppföljare som heter Fold 2. Med denna telefon vill man konkurrera med Samsungs vikbara lurar, något de kanske kan göra lite då Fold 2 endast kommer kosta runt 400 dollar. Själva telefonen kör Android 10 och har en Qualcomm Snapdragon 855, ett batteri på 4,380mAh battery samt en skärm på 7,3 tum. Fold 2 har fem kameror och ett lite märkligt marknadsföringsklipp för luren kan du spana in ovan samt nedan. Precis som Fold 1 så tillverkar inte Escobar Inc. Fold 2 själva utan utvecklingen görs i USA medan själva telefonen kommer tillverkas i Hongkong. Tumnagel
28.0°
0

Kolla in när Escobar Fold 2 packas upp
En Samsung Galaxy Fold-klon från Pablo Escobars brorsa

Det är över 25 år sedan den ökände knarkbaronen Pablo Escobar sköts ihjäl av polisen i Colombia men hans bror Roberto Escobar har fört familjens namn vidare, bland annat genom att starta film- och techföretaget Escobar Inc. Företaget har fått en del uppmärksamhet det senaste året då man lanserat hela två stycken vikbara telefoner, Escobar Fold 1 och Escobar Fold 2. Det handlar dock inte om telefoner som Escobar utvecklat själva utan istället är de utvecklade av andra företag och licenstillverkade av olika företag i Kina. Den första vikbara telefonen från Escobar Inc var i själva verket telefonen Royole FlexiPai som man hade märkt om med Escobar Inc:s logotyp. Escobar Fold 2 verkar vara en klon av Samsung Galaxy Fold men till skillnad från denna så kostar Escobar Fold 2 bara 399 dollar, Galaxy Fold kostar i USA runt 2000 dollar. YouTubern "Mrwhosetheboss" verkar ha blivit intresserad av Escobar Inc:s märkliga intåg på mobilmarknaden och beställde därför en Escobar Inc Fold som han hade tänkt att testa. Historien tog sig en lite märklig vändning och han fick istället en Escobar Fold 2 hemskickad för test. Ni kan kolla in hela historien i klippet ovan och enligt "Mrwhosetheboss" så är Escobar Fold 2 i själva verket en Samsung Galaxy Fold. Något som gör det hela ännu märkligare då Escobar Inc verkar ha köpt ett gäng med Galaxy Fold, märkt om dessa med Escobars Inc:s logotyp och sedan sålt dessa till en femtedel av vad en Galaxy Fold kostar i butik. Tumnagel
34.5°
0
27.6° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
mån. 1 nov 2021, 12:45
27.6°
0

Escobar Inc stämmer Klarna

Anser att Klarna är skyldiga dem 3,7 miljoner kronor