38 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Flera fall av omikron upptäckta i Sverige
Fall har upptäckts i både Skåne och Stockholm

Folkhälsomyndigheten uppger nu att den nya covid-varianten omikrom påträffats i flera fall i Sverige. Sedan man började testa för omikron har man kunnat konstatera att två personer i Stockholm och en i region Skåne bär på den nya omikronvarianten.

I alla tre fall handlar det om personer som kommit hem från resor i Sydafrika. Tegmark Wisell, generaldirektör på Folkhälsomyndigheten, säger om att omikronvarianten nu även hittats i Sverige:

"Det var väntat att vi skulle hitta varianten även i Sverige eftersom den upptäckts i ett flertal andra länder i Europa. De uppgifter vi har om varianten gör att vi bör ta den på stort allvar tills vi har mer kunskap. Åtgärderna för resenärer från södra Afrika är skärpta sedan i fredags och utvecklingen följs nu noga genom intensifierad övervakning i enlighet med WHO:s och ECDC:s rekommendationer."

Även det totala antalet fall av covid-19 ska ha ökat den senaste veckan enligt Folkhälsomyndigheten. Man uppmanar alla som kan att vaccinera sig och att tacka ja till erbjudandet om påfyllnadsdos när det kommer. Vidare uppger man att det är viktigt att den som har symtom på luftvägsinfektion testar sig och stannar hemma från arbetet, skolan, förskolan och andra aktiviteter

Samhälle, Hälsa, corona, omikrom, covid, pandemi, sydafrika Via folkhalsomyndigheten.se Tack till Moregank Freeman
23.4° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
ons. 1 dec 2021, 12:45
Flera fall av omikron upptäckta i Sverige Fall har upptäckts i både Skåne och Stockholm
23.4°
0