38 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Giving Peoples miljoner delas inte ut till barnfamiljer
Av 44 miljoner gick 1,6 till behövande familjer

Giving Peoples miljoner delas inte ut till barnfamiljer
Foto: Pixabay

Välgörenhetsorganisationer är ju alltid bra, oftast. Nu när det lackar mot jul kör de stenhårt med sina reklamkampanjer för att samla in pengar och eftersom många blir lite extra givmilda denna period brukar det gå hem. Men går pengarna verkligen till det som ställena lovar? Inte hos Giving People verkar det som. I sin marknadsföring lovar de att alla insamlade pengar ska gå till att hjälpa barnfamiljer. P4 Väst har granskat organisationen och det visade sig inte alls stämma. Från 2017 till 2020 samlade Giving People in 44 miljoner kronor. Av dessa pengar har nästan hälften gått till löner och administration, och resterande till en stiftelse. Men bara 1,6 miljoner har gått till presentkort till behövande familjer. Giving People säger att tanken är att pengarna i stiftelsen ska delas ut i framtiden.

Efter granskningen har Giving People ändrat på sin hemsida och nu står det inte längre att 100 procent av gåvorna går direkt till familjerna. De säger även att de aldrig har haft för avsikt att lura människor, och ska komma med ett längre uttalande kring detta vid ett senare tillfälle.

Hur P4 Väst gjorde granskningen kan ni läsa här.

Samhälle, Allmänt, Giving People, insamling, granskning, P4 Väst, barnfamiljer, stiftelse, välgörenhetsorganisation Tack till Mr Robot
-26.6° 0 Bobby Green Bobby Green
ons. 1 dec 2021, 12:15
Giving Peoples miljoner delas inte ut till barnfamiljer Av 44 miljoner gick 1,6 till behövande familjer
-26.6°
0