32 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Google sparkar anställda som vägrar vaccin Vill att alla anställda vaccinerar sig

Enligt ett internt memo som den amerikanska nyhetstjänsten CNBC har tagit del av så kommer Google att börja avskeda anställda som vägrar att vaccinera sig emot covid-19.

Om anställda på Google vägrar att visa vaccinintyg kommer de att initialt att bli hemskickade en månad med betalning. Om de inte heller efter det kan visa upp ett vaccinationsintyg så väntar sex månaders karantän utan betalning. Om den anställde fortsatt inte vaccinerar sig under den tiden så kommer de att bli avskedade från företaget enligt CNBC. Google förnekar inte att innehållet i memot stämmer och säger i en kommentar till BBC:

"As we've stated before, our vaccination requirements are one of the most important ways we can keep our workforce safe and keep our services running. We're committed to doing everything possible to help our employees who can get vaccinated do so, and firmly stand behind our vaccination policy."

Enligt memot måste Googles anställda visa upp ett vaccinationsintyg för företaget innan 18 januari. Om de inte gör det så vidtas åtgärderna som nämns ovan. Det ska gå att ansöka om undantag från att visa upp vaccinationsintyg på religösa grunder.

Samhälle, Hälsa, google, vaccin, antiwaxxer, personalpolitik, pandemi Tack till du som tipsade
41.9° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
tors. 16 dec 2021, 11:15
Google sparkar anställda som vägrar vaccin Vill att alla anställda vaccinerar sig
41.9°
0