37 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Helsingborg börjar kontrollera resenärers kroppstemperatur För att kanske hitta trender i virusspridningen
Helsingborg börjar kontrollera resenärers kroppstemperatur
Foto: Spectronic

SVT Nyheter har kollat in det nya system som ska mäta kroppstemperaturen på resenärer på Helsingborgs centralstation, något man gör för att eventuellt kunna hitta trender i den pågående och framtida smittspridning av virus.

Sensorer från det Helsingborg-baserade företaget Spectronic har nu börjat mäta kroppstemperaturen på människor som passerar dessa på stationen. Tanken är att den statistiken som samlas in från dessa mätningar ska kunna visa hur många personer som befinner sig i vissa temperaturintervaller och hur detta förändras över tid skriver SVT. Man hoppas på sikt kunna använda den insamlade datan som grund till olika smittskyddsinsatser. Carl Siversson, vd på Spectronic Medical, säger till SVT:

"Man kan bedöma om man har behov av att stänga ned delar av samhället, hur man ska göra med offentliga arrangemang och företag kan besluta om när personal behöver arbeta hemifrån."

Försöker med att mäta kroppstemperaturer på Helsingborgs centralstation kommer att pågå i två år och därefter utvärderas.

Samhälle, Hälsa, spectronic, virusspridning, smittspridning, helsinborg
47.0° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
tors. 19 nov 2020, 19:40
Helsingborg börjar kontrollera resenärers kroppstemperatur För att kanske hitta trender i virusspridningen
47.0°
0