Impossible Foods utvecklar vego-fisk
Växtbaserat kött som smakar fisk
CNBC rapporterar att matföretaget Impossible Foods nästa produkt kan vara växtbaserat kött som smakar fisk vilket kanske kunde funka fint som komplement till de växtbaserade hamburgare och korvar företaget tidigare tagit fram.
Fördelen med att tillverka kött som smakar fisk av växter är att man slipper mikroplaster, kvicksilver och annan skit som fisken på våra tallrikar vanligtvis innehåller. Förutom det så skulle växbaserat fiskkött kunna minska överfiskningen som sker på allt fler platser runt om i våra världshav.
Tekniskt sett så verkar det inte vara jättesvårt att ta fram växtbaserat kött men när det kommer till fisk så har Impossible Foods, och även deras konkurrenter, svårt att få till alla de olika smaker som olika fiskar har. Det är till exempel rätt stor smakskillnad mellan arter som torsk, strömming och lax. För att inte tala om skillnaden om man dessutom börjar bland in räkor, krabbor och andra skaldjur i det hela.
Om eller när vi kan få testa vego-fisk från Impossible Foods finns det än så länge inga uppgifter om,
Impossible Foods börjar med köttlösa korvar
Kommer bland annat att dyka upp på pizzor

Burger King börjar med köttlösa hamburgare
Impossible Whoppers "kött" är gjort av växter

Vegetarisk burgare "blöder" precis som vanligt kött
Mediumstekta grönsaker
