3 i dag 11 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Indien stänger ner typ allt i Kashmir Telefoni, Internet och tv blockeras efter regeringsbeslut
Indien stänger ner typ allt i Kashmir
Rofylld natur i konfliktdrabbad region
Foto: Narender 9 / Wikipedia

Tidigare idag meddelade den indiska regeringen att speciallagar som har gällt för delstaten Kashmir inte längre skulle gälla i regionen, en region som är den enda i Indien där muslimer är i majoritet. Inför det beslutet förberedde sig indiska myndigheter genom att införa undantagslager i regionerna Jammu och Kashmir.

Dessa innebar att alla tv-sändningar blockerades och det samma gäller all typ av telefoni, både mobiltrafik och det fasta nätet, samt internet stängts ner i regionerna. Förutom att begränsa, eller blockera är väl ett bättre ord, invånarna i Kashmirs kommunikationsmöjligheter så har man även infört utegångsförbud och satt en del politiska ledare i regionen i husarrest.

Kashmir och Jammu har haft speciallagar som gett dem visst självstyrelse de senaste 30 åren. Det är detta som den indiska regeringen vill förhindra i regionen där det har varit rätt mycket konflikter sedan i slutet av 80-talet. Både Indien och deras grannland och ärkefiende Pakistan har intressen i regionen och det är oftast det konflikterna har handlat om.

Samhälle, Politik, kashmir, jammu, censur, islam, indien Via thenextweb.com
27.3° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
mån. 5 aug 2019, 12:00
Indien stänger ner typ allt i Kashmir Telefoni, Internet och tv blockeras efter regeringsbeslut
27.3°
0