11 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Kaspersky Lab får inte sälja mjukvara till USA:s myndigheter USA verkar nojjiga över eventuell Rysslands-koppling
Kaspersky Lab får inte sälja mjukvara till USA:s myndigheter
Eugene Kaspersky, grundare och VD för Kaspersky Lab

Den amerikanska myndigheten General Services Administration har tagit bort det ryska säkerhetsföretaget Kaspersky Lab över listan på företag som får sälja mjukvara till den amerikanska regeringen och andra amerikanska myndigheter. Anledningen till detta tros vara att USA misstänker att Kaspersky Lab har kopplingar till den ryska säkerhetstjänsten FSB och att de skulle kunna använda sina programvaror för att spionera på USA.

Då USA:s regering är en av världens största köpare av säkerhetsmjukvara är detta ett bakslag för Kaspersky Lab som de senaste åren satsat hårt på den amerikanska marknaden. Man har bland annat dragit igång det amerikanska dotterbolaget KGSS som enbart satsade på att sälja mjukvara till amerikanska myndigheter. Kasperskys ägare och grundare Eugene Kaspersky förnekar att hans företag har några kopplingar till rysk eller något annat lands säkerhetstjänst. I en kommentar till Reuters säger Kaspersky:
"These reckless actions negatively impact global cybersecurity by limiting competition, slowing down technology innovations and ruining the industry and law enforcement agency cooperation required to catch the bad guys."
USA har inte kunnat presentera några konkreta bevis på att Kaspersky Lab faktiskt har några kopplingar till ryska myndigheter.

Ryssland har fördömt USA:s agerande och utesluter inte någon form av motåtgärder för USA:s bannlysning av Kaspersky Lab. Flera stora amerikanska teknikföretag med verksamhet i Ryssland uppges nu vara oroade av att de kan komma att drabbas negativt om Ryssland beslutar att vidta motåtgärder mot USA:s beslut.

Samhälle, Politik, kaspersky, säkerhet, ryssland, usa, antivirus
30.5° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
fre. 14 jul 2017, 17:00
Kaspersky Lab får inte sälja mjukvara till USA:s myndigheter USA verkar nojjiga över eventuell Rysslands-koppling
30.5°
0