44 i dag 45 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Klarna drar igång produktutvecklings-hub i Göteborg Ska anställa 500 personer
Klarna drar igång produktutvecklings-hub i Göteborg
Klarnas kontor på Sveavägen i Stockholm
Foto: Klarna

Betalföretaget Klarna skriver i ett pressmeddelande att man kommer att öppna en ny produktutvecklings-hub i Göteborg. På det nya kontoret planerar Klarna att anställa runt 500 utvecklare inom mjukvara och andra datatjänster. Klarnas CTO Koen Köppen säger i pressmeddelandet om Klarnas nya etablering i Göteborg:

"Klarna har utvecklats snabbt de senaste åren och gått från att vara en svensk betalningsleverantör till att bli ett omfattande globalt shoppingekosystem, som i grunden förändrar hur konsumenter betalar, shoppar och sköter sina bankärenden. Detta har varit möjligt eftersom att vi samlar världens bästa talanger inom bland annat ingenjörsskap och produktutveckling. Vi är nu oerhört glada över att kunna starta upp en ny hub i Göteborg, det kommer att spela en viktig roll för att kunna skala upp och nå våra ambitiösa mål."

Klarna har sedan tidigare så kallade produktutvecklings-hubbar i Stockholm, Berlin, Giessen, Milano, Madrid och Mannheim. Företaget har runt 5000 anställda och av dessa arbetar cirka 1800 personer med utveckling. Av dessa 1800 arbetar cirka 800 personer i Stockholm.

klarna.com Samhälle, Ekonomi, klarna, göteborg, gbgftw, nyanställningar
40.1° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
mån. 6 dec 2021, 13:15
Klarna drar igång produktutvecklings-hub i Göteborg Ska anställa 500 personer
40.1°
0