11 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
KTH skickar coronavirus-test hem till stockholmare Men är någon av dem ens hemma?
KTH skickar coronavirus-test hem till stockholmare

Idag kommer 1000 stycken slumpmässigt utvalda personer i Stockholm att få följande brev i sin brevlåda. Det kommer från KTH och innehåller ett coronatest där man frivilligt kan hjälpa till genom att donera en droppe blod. Blodet studeras sedan för att se hur många av de som fått brevet som har eller haft haft viruset. Eftersom provet lämnas anonymt får de som deltagit inte reda på om de är immuna mot sjukdomen.

Niclas Roxhed som är universitetslektor på avdelningen mikro- och nanosystem på KTH säger så här om testet:

"Med forskningsstudien vill vi testa möjligheten med provtagning i hemmet. Att enkelt kunna mäta om du har varit infekterad av viruset som leder till covid-19. Med forskningsresultaten vill vi hjälpa myndigheter och beslutsfattare med viktig information om provtagning och nya testmetoder, samt försöka att få en överblick över smittspridningen i Stockholmsregionen. Detta kan möjliggöra att vi kan utveckla ett tillförlitligt test som inte belastar vården. Jag tror vi är världsunika på detta."

Läs mer på länken nedan.

Samhälle, Vård, KTH, coronavirus, hemtest, Covid-19, blodprov, testa, Stockholm, stockholmare, experiment Tack till Jacob
55.1° 0 Bobby Green Bobby Green
ons. 8 apr 2020, 16:00
KTH skickar coronavirus-test hem till stockholmare Men är någon av dem ens hemma?
55.1°
0