6 i dag 32 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Metro ska bli en weekendtidning Krisdrabbad tidning ska bara ges ut på fredagar

Gratistidningen Metro har hamnat på ekonomiskt obestånd efter ett ägarbyte för två år sedan vilket nu ser ut att påverka tidningens utgivning i Sverige.

Expressen skriver att Custos, företaget som nu äger Metro, planerar att dra ned på utgivningen av pappersversionen av Metro och bara ge ut denna på fredagar. Exakt hur tidningen i så fall kommer distribueras verkar oklart efter det att Metro sagt upp avtalet med SL som stått för distributionen av tidningen i Stockholms kollektivtrafik.

Metro kommer att ansöka om en rekonstruktion av företaget för att kunna driva det vidare. Flera medier har tidigare rapporterat att Metro har skulder till både Skatteverket, SL och sin hyresvärd. Det rapporteras även om att frilansare inte har fått sina fakturor betalda och när det var dags för lön för de anställda på tidningen igår så dök denna inte upp.

Samhälle, Ekonomi, metro, konkurs, rekonstruktion, weekendtidning, gratistidning
Metro (tidning) Metro var en politiskt obunden nyhetstidning, grundad i Sverige 1995 men med utgivning i många länder. Tidningen har som mest funnit i 23 länder och var med sammanlagt 18 miljoner läsare världens största internationella dagstidning.
32.4° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
tis. 26 mar 2019, 09:00
Metro ska bli en weekendtidning Krisdrabbad tidning ska bara ges ut på fredagar
32.4°
0