Nu har IKEA börjat testa sina köttfria köttbullar
Släpps på europeiska IKEA-restauranger i augusti

Förra året meddelade IKEA att man tagit fram ett köttfritt proteinextrakt som man skulle använda för att göra vegetariska köttbullar till sina restauranger. Då sade man att dessa skulle börja testas i februari och släppas under sommaren 2020.
Det är inte första gången IKEA gör vegetariska köttbullar men varianten som man nu håller på och testa ska både smak- och konsistensmässigt mer likna traditionella köttbullar gjorda av köttfärs. Det handlar med andra ord antagligen om köttbullar som är tillverkade av en liknande slags köttkräm som de båda amerikanska företagen Beyond Meat och Impossible Foods tillverkar.
IKEA har planerat att börja rulla ut sina köttfria köttbullar på europeiska restauranger i augusti. IKEAs restauranger har sedan tidigare bland annat vegan-korv och vegan-glass i sitt sortiment för de kunder som helst inte vill äta kött.
IKEA fixar köttfria köttbullar
Köttfribullar kommer till IKEA:s restauranger nästa sommar
