34 i dag 38 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Pappan till ett av terroroffren i Paris stämmer Facebook, Twitter och Google För att IS har kunnat använda deras plattformar
Pappan till ett av terroroffren i Paris stämmer Facebook, Twitter och Google
Bataclan-teatern dagen efter terrordåden i Paris

En pappa till en kvinna som omkom i terrorattackerna i Paris förra året stämmer nu Facebook, Twitter och Google för att IS, terrorgruppen som tog på sig skulden för attackerna, kunnat använda de tre företagens plattformar för att generera pengar, sprida propaganda samt rekrytera nya följare.

Enligt amerikanska "Communications Decency Act" är företag inte juridiskt ansvariga för vad deras användare sprider för meddelanden på deras plattformar men den här stämningen handlar om att de tre företagen har gjort det möjligt för IS att sprida sina meddelanden. En av pappans advokater säger till nyhetsbyrån AP:
"This complaint is not about what ISIS’s messages say. It is about Google, Twitter and Facebook allowing ISIS to use their social media networks for recruitment and operations"
Twitter och Facebook har kommenterat det hela och sagt att stämningen är grundlös medan Google har valt att inte kommentera stämningen medan den juridiska processen runt stämningen fortlöper.

Samhälle, Juridik, facebook, twitter, google, paris, terrorism Via The
15.1° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
tors. 16 jun 2016, 17:00
Pappan till ett av terroroffren i Paris stämmer Facebook, Twitter och Google För att IS har kunnat använda deras plattformar
15.1°
0