9 i dag 11 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Snubbe ska försöka hitta bitcoin-hårddisk på soptipp Råkade slänga bitcoins värda 735 miljoner kronor
Snubbe ska försöka hitta bitcoin-hårddisk på soptipp
Inte den aktuella soptippen

För fyra år sedan skrev vi om walesaren James Howell som av misstag hade råkat slänga en hårddisk med bitcoin han genererat och redan då var bitcoinsen på den förlorade hårddisken värderade till motsvarande 49 miljoner kronor.

Idag, fyra år senare, då bitcoin-kursen har ökat markant, är de 7500 bitcoin som Howell slängde på soptippen nu värderade till motsvarande cirka 735 miljoner kronor vilket av förklarliga skäl gett Howell lite ångest. Därför funderar han nu på att gräva upp den enorma soptippen där den mycket värdefulla hårddisken antagligen ligger begravd. Huruvida Howell faktiskt kommer att ge sig på att gräva upp den aktuella soptippen återstår att se. Till Daily Mail säger han:
"A modern landfill is a complex engineering project and digging one up brings up all sorts of environmental issues such as dangerous gasses and potential landfill fires. It’s a big, expensive and risky project."
Som kuriosa i sammanhanget kan nämnas att den första transaktionen där någon betalade för en fysisk vara med bitcoin skedde 2010 när en snubbe betalade 10.000 bitcoins för två pizzor. De bitcoinsen är idag värda motsvarande 978 miljoner kronor.

Samhälle, Ekonomi, snubbe, bitcoin, soptipp, dumpster diver
Slängde Bitcoins värda 49 miljoner kronor på soptippen Rätt missnöjd med det beslutet antar vi Walesaren James Howells är antagligen inte snubben man ska snacka Bitcoins med den närmaste tiden då det verkar som om han har kastat en mindre förmögenhet i bitcoins på soptippen. Enligt Howells så slängde han en hårddisk när han städade i somras och på denna hårddisk hade han även sin digitala bitcoin-plånbok innehållande 7.500 bitcoins som han hade köpt 2009. Givet att han köpte bitcoins nästan när de lanserades så betalade han sannolikt inte särskilt mycket för dem men skulle han ha haft dem kvar idag så hade de varit värda över 7,5 miljoner dollar efter det att bitcoins kurs igår passerade 1.000 dollar. Howells ska ha varit i kontakt med soptippen där hans hårddisk dumpades men då den är lika stor som en fotbollsplan och antagligen har växt med mellan en till en och halv meter sedan i somras är det antagligen inte särskilt sannolikt att han återfår den. Tumnagel
45.7°
0
46.0° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
tis. 5 dec 2017, 12:30
Snubbe ska försöka hitta bitcoin-hårddisk på soptipp Råkade slänga bitcoins värda 735 miljoner kronor
46.0°
0