12 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Största drogbutiken på darknet har försvunnit från nätet
AlphaBays användare misstänker att bedrägeri ligger bakom

Största drogbutiken på darknet har försvunnit från nätet

Vad som anses vara världens största handelsplats för droger, vapen och annat illegalt på nätet har varit offline sedan i tisdags och nu misstänker en del användare att de ansvariga bakom tjänsten helt enkelt tagit användarnas insatta pengar och dragit.

AlphaBay Market anses vara efterföljaren till den mytomspunna handelsplatsen Silk Road som stängdes ner i flera omgångar för att till slut helt försvinna från nätet i november 2014. Sedan dess har AlphaBay Market tagit över en stor del av marknaden som Silk Road en gång hade men nu verkar verksamheten ha lagts ner.

Flera av AlphaBay Markets användare misstänker nu att de ansvariga bakom handelsplatsen har plockat ut pengar som deras kunder hade innestående för att därefter stänga ner tjänsten. Dessa misstankar baseras bland annat på att några Reddit-användare hittat en bitcoin-överföring på 3,7 miljoner dollar som många misstänker har något med det här att göra.

Då det är högst kriminellt att sälja illegala saker via darknet är det antagligen inte särskilt konstigt att dessa tjänster drivs av kriminella människor som antagligen inte har särskilt stora moraliska betänkligheter att genomföra en stöt mot sina användare. En liknande sak hände i mars 2015 när grundarna bakom darknet-handelsplatsen Evolution stängde igen butiken och försvann med ett okänt antal miljoner dollar i bitcoin.

Uppdaterat
Flera internationella polismyndigheter bekräftade den 20 juli att det var de som varit ansvariga för att AlphaBay försvann frå nätet. Det handlar med andra ord inte om något bedrägeri. Ni kan läsa lite om det här.

Samhälle, Brott, darknet, droghandel, droger, vapen, dark web, drogbutik, alphabay market, silk road
46.4° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
tors. 6 jul 2017, 14:30
46.4°
0

Största drogbutiken på darknet har försvunnit från nätet

AlphaBays användare misstänker att bedrägeri ligger bakom