12 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Svamp ska vara den säkraste drogen att använda
Om man nu kan kalla droger för "säkra"

Resultaten för världens största undersökning av droganvändning, Global Drug Survey, är släppta och där framgår det bland annat att svamp, så kallade "magic mushrooms", ska vara den säkraste drogen av de som ingår i undersökningen.

"Säkra" i det här sammanhanget betyder hur ofta de som har konsumerat drogerna har behövt uppsöka akutsjukvård. Utav de 12.000 i undersökningen som hade testat svampar uppgav bara 0,2% att de hade behövt uppsöka akutsjukvård efter detta. Det kan jämföras med till exempel cannabis där 0,6% uppgav att de behövt uppsöka akutsjukvård medan det i alkohols fall handlade om 1,3%. Ni hittar motsvarande siffror för lite andra droger i diagrammet nedan.

Nästan 120.000 människor från cirka 50 länder deltog Global Drug Survey 2017. I klippet nedan kan ni titta på längre inslag där Dr Adam Winstock, grundare av Global Drug Survey, snackar lite mer om årets resultat i undersökningen. Det är ett ganska intressant inslag oavsett vad man har för inställningar till lagliga och olagliga droger. Bland annat ska de skandinaviska länderna vara de som köper mest droger via det så kallade Darknet.

Har du behövt söka akutsjukvård efter att ha konsumerat någon drog? Svara gärna på vår enkät nedan.

Samhälle, Allmänt, droger, statistik, svamp, magic mushrooms, darknet Via theguardian.com
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Svamp ska vara den säkraste drogen att använda
46.3° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
lör. 27 maj 2017, 13:00
46.3°
0

Svamp ska vara den säkraste drogen att använda

Om man nu kan kalla droger för "säkra"