22 i dag 10 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Tyska forskare hittar metod för att masstesta för coronavirus Kan tiofaldiga antalet tester med bibehållen kvalitet
Tyska forskare hittar metod för att masstesta för coronavirus
Inte ett tyskt virustest

Tyska forskare säger sig ha utvecklat en metod för att effektivare genomföra masstester för smittade av det nya coronaviruset Sars-cov-2 uppger forskningsnämnden i den tyska delstaten Hessen i ett pressmeddelande.

Med metoden tror forskarna att man skulle få kapacitet att genomföra 200.000 - 400.000 tester om dagen vilket kan jämföras med de cirka 40.000 tester om dagen man har kapacitet att genomföra idag. Metoden som forskarna har utvecklat för masstestning går ut på att man testar tiotals tester åt gången för att effektivisera processen. Kommer resultatet tillbaka negativt anses samtliga personer som testats vara fria från smittan. Kommer resultatet däremot tillbaka positivt så måste var och ett av proverna i testas individuellt så att man kan säkerställa vem eller vilka av de testade personerna som faktiskt är smittade.

Det här låter som en smidig metod i det fallet bara en mindre del av befolkningen bär på smittan. Handlar det om att över 10 procent redan är smittade så känns det här som en mindre effektiv metod. Huruvida tyska myndigheter planerar att börja använda den nya metoden, eller om den ens är redo att börja använda ännu, finns det än så länga inga uppgifter om.

Samhälle, Hälsa, masstesta, tyskland, mängdtest, corona, virus, covid-19, sars-cov-2, pcr
57.7° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
tis. 31 mar 2020, 18:20
Tyska forskare hittar metod för att masstesta för coronavirus Kan tiofaldiga antalet tester med bibehållen kvalitet
57.7°
0