34 i dag 38 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
CES 2022 Alienware vill göra det lättare att strömma PC-spel Concept Nyx låter som Plex för spel
Alienware vill göra det lättare att strömma PC-spel

Alienware har i samband med CES 2022 levererat lite flådiga koncept som kan vara en fingervisning av vad som kommer i framtiden. Den här gången handlar det om mjukvara i form av Concept Nyx som lättast beskriver som en personlig streamingtjänst för dina PC-spel. Typ PC-Plex, alltså. Konceptet går ut på att du har ett centralt spelbibliotek i hemmet som kan nås av alla skärmar av olika slag som har tillgång till hemnätverket.

Detta ska ha några fördelar jämfört med andra spelstreamingtjänster. Bland annat kommer latensen vara lägre i och med att du spelar från en dator i hemmet, medan streamingtjänster använder servrar som ligger dussintals meter bort. Andra fördelar med Nyx är att det är möjligt att spela två olika spel på samma skärm, vilket kan vara användbart för folk som verkligen vill sitta framför TV:n och lira.

Huruvida Concept Nyx kommer bli verklighet återstår att se. En Plex-liknande lösning för dina spel vore ändå rätt trevligt, men liknande funktioner hittas redan i bland annat Steam.

Spel, PC, alienware, concept nyx, ces 2022
39.0° 0 André Stray André Stray
mån. 3 jan 2022, 08:00
CES 2022 Alienware vill göra det lättare att strömma PC-spel Concept Nyx låter som Plex för spel
39.0°
0