34 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Gästrecension DC Universe Online
David Wahlström tycker till

DC Universe Online

World of Warcraft med superhjältar istället för tomtar och troll? En gigantisk onlinevärld full av superhjältar och superskurkar låter som en dröm för många. Som ett stort fan av DC Comics men ett betydligt mindre fan av MMO-spel så var det med skräckblandad förtjusning jag tog mig an PS3-versionen av DC Universe Online, onlinerollspelet där du själv skapar din egen hjälte eller skurk och ger dig ut i en gigantisk värld tillsammans med mängder av andra spelare.

Eftersom jag som sagt inte känner mig ett dugg hemma i MMO-världen så var det med viss förväntan jag startade spelet. Det började ärligt talat inte speciellt lovande med en installering som tog närmare 60 minuter! När det väl var avklarat skred jag till verket med att skapa min egen superhjälte. Efter ytterligare någon timme i den galet innehållsrika karaktärseditorn var jag klar med min skapelse och skickade ut Captain Spitfire ut i världen för att bekämpa brott. Iklädd sina röda trikåer med matchande hjälm och slängkappa låter jag min hjälte skicka eldklot mot sina fiender samt puckla på dem med sin stav. Och sedan fortsätter man att slå fiender, om och om och om igen.

Spel, Multiplattform, DC Universe Online, PC, Playstation 3

Det är nog där det största problemet med DC Universe Online ligger. Det blir ganska snabbt väldigt enformigt. Visst, man levlar upp sin karaktär, hittar föremål att sälja/byta och man får nya förmågor titt som tätt, men det blir aldrig engagerande, vilket är synd. För det finns mycket som talar för DCUO, nämligen den ovan nämnda karaktärseditorn som verkligen låter dig skapa exakt den karaktär du vill. Din karaktärs krafter är också underhållande, då man kan välja mellan att ge dem superfart som The Flash, förmågan att flyga som Superman eller kunna klättra på väggar som Batman. Överallt ser man andra spelare med olika krafter och utseenden men det finns så många inställningar och val att det är lätt att få till en personlig karaktär. Även miljöerna tycker jag är helt okej och klart intressantare än skogar och grottor som verkar dominera alla andra MMO:n på marknaden. Spelet är också ganska snyggt, även om det naturligtvis inte kan mäta sig med giganter som Killzone 2 eller God of War 3. Det faktum att det utspelas i DC Comics universum gör inte saken sämre, utan det är ett rent nöje att träffa på ikoner som Batman och Superman, men även oräkneliga biroller som polisen Bullock och Batgirl. För fans av DC Comics finns det med andra ord väldigt mycket att upptäcka.

Men personligen fastnar jag inte. Trots X antal timmar av levlande och skurkmosande så känner jag mig inte speciellt lockad att återvända, åtminstone inte för själva spelandet utan i så fall för att njuta av att bara hoppa omkring i världen och låtsas vara en superhjälte. Men det finns betydligt bättre spel som ger mig en liknande upplevelse, som dessutom inte kräver en månadskostnad. Med det sagt så är jag inte något stort MMO-fan, vilket jag nämnde ovan. Men för de som tröttnat på WoW och vill ha lite fräschare miljöombyte så är DC Universe Online absolut värt att kolla in eftersom det är fullproppat med DC-referenser och betydligt mer fartfylld action än i andra MMO, även om det blir repetitivt efter ett tag. Det är inte spelet som gjort mig till en fullfjädrad MMO-spelare, men det kanske är ett steg i rätt riktning?

Betyg: 6 av 10

Läs mer
37.5° 0 Frode Wikesjö Frode Wikesjö
tors. 3 feb 2011, 16:39
37.5°
0

Gästrecension DC Universe Online

David Wahlström tycker till