34 i dag 12 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Dela dina spel mellan Steam-konton
Ny familjetjänst

Dela dina spel mellan Steam-konton

En ny tjänst kommer att rulla ut på Steam där Valve adderar möjligheten att dela sina spel med familjemedlemmar.

Det går till så att den person som vill dela spelen ger en dator tillåtelse att dela ut sitt spelbibliotek med familjemedlemmar som använder samma dator. Familjemedlemmarna kan då nå spelen via sina egna Steam-konton, skapa egna sparningar och förtjäna egna achievements. Och naturligtvis behöver man inte vara släkt med varandra. Det räcker med att man använder samma dator som ägaren auktoriserat. Dessutom går det att sätta upp den här delningen på upp till tio olika datorer.

Tyvärr kan två personer inte använda spelbiblioteket samtidigt vilket innebär att man varken kan spela samma spel eller olika spel från samma spelbibliotek samtidigt. Skulle ägaren till spelet exempelvis logga in på Steam via en annan dator medan någon annan i familjen spelar så "vinner" den som äger spelet. Den som lånar spelet får dock några minuter på sig att spara och stänga ner alternativt köpa spelet.

Den här delningsfunktionen kommer inte att fungera på alla spel och vissa spel kräver nycklar från tredje part. Den som lånar spelet kan exempelvis inte heller köpa nedladdningsbara tillägg till originalkontot.

Trots restriktionerna gillar jag verkligen att de satsar på den här funktionen. Har man bara lite kommunikation så är det här ett enkelt sätt att låna ut spel till både vänner och familjemedlemmar.

Spel, PC, Steam, Familj, Spel
56.2° 0 Emmy Zettergren Emmy Zettergren
ons. 11 sep 2013, 21:01
56.2°
0

Dela dina spel mellan Steam-konton

Ny familjetjänst