33 i dag 42 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
E3 2015 Dina sparfiler från Xbox 360 hänger med till Xbox One Mer detaljer kring Microsofts nya bakåtkompatibla tjänst
Bild till artikel

Tidigare i dag fick vi veta att Microsoft kommer att göra Xbox One bakåtkompatibel på så sätt att Xbox 360-spel kommer att kunna spelas på den nya konsolen efter att ha hämtats hem digitalt. Det ska gå att ladda ner de digitala spel du redan har köpt och du ska även kunna köra in dina Xbox 360-spel i din Xbox One vilket låser upp en digital kopia som du sedan kan ladda ner.

Nu har dock Eurogamer fått fram fler detaljer och meddelar att även sparfilerna tillsammans med achievements från dina Xbox 360-spel kommer att följa med över till Xbox One. Med andra ord är det ganska uppenbart att Microsoft vill att alla användare som inte har velat uppgradera ännu ska göra det samt att de ska köpa enheten på en terabyte. För det lär behövas en hel del utrymme om du ska ha in alla dina 360-spel. Så här säger Microsoft executive Kudo Tsunoda:

"Developers won't have to touch anything up at all. If you put in the disc-based copy, it just works. It's not any new code that requires work for a developer."

De som är en del av Xbox One Preview Program kommer att kunna börja testa tjänsten redan idag där ett fåtal titlar finns tillgängliga. Vid den offentliga releasen under julledigheterna i år kommer ungefär 100 Xbox 360-spel att vara överförbara medan fler kommer att adderas framöver. Dessutom kommer det i framtiden att gå att köpa gamla Xbox 360-spel som du inte äger till ett billigt pris. De spel du redan har köpt är gratis att ladda ner igen.

eurogamer.net Spel, Microsoft, Xbox 360, Xbox One, e32015 E3 2015 Xbox One blir bakåtkompatibel Snart kan vi spela 360-spel på nya konsolen Under sin presskonferens meddelade Microsoft att Xbox One kommer att bli bakåtkompatibel. Det ska helt enkelt gå att ladda ner sina 360-titlar till sin Xbox One och köra precis som vanligt men med de funktionaliteter som finns på Xbox One med möjlighet att strömma till Windows 10, ta skärmdumpar och liknande. Funktionen kommer att släppas från och med i dag till de som är en del av Preview-programmet för Xbox One och under julhelgerna till övriga konsumenter. Det ska heller inte kosta något att ladda ner sina redan ägda spel igen. Vi ser fram emot fler detaljer om hur det fungerar exakt och information om huruvida kommer att gälla alla spel. Uppdaterat: Som vi förstår det kommer det att vara möjligt att köra sina gamla skivor i Xbox One där de sedan läses av eller registreras. Efter det ska spelet kunna laddas ner och köras. Vid start kommer det att finnas stöd för ungefär 100 spel och fler kommer att adderas över tid. Tumnagel
78.8°
0
50.1° 0 Emmy Zettergren Emmy Zettergren
tis. 16 jun 2015, 00:10
E3 2015 Dina sparfiler från Xbox 360 hänger med till Xbox One Mer detaljer kring Microsofts nya bakåtkompatibla tjänst
50.1°
0