41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Elitkontrollen kan få fler valbara knappar framöver Och nu kan du mappa om din vanliga Xbox One-kontroll
Elitkontrollen kan få fler valbara knappar framöver

Som bekant har Microsofts nya elitkontroll stöd för utbytbara knappar där användarna själva kan addera, plocka bort eller byta ut knappar utifrån hur de vill använda kontrollen. Exempelvis anländer tillsammans med kontrollen ett extra styrkors och extra styrspakar med olika utformningar.

Framöver kan det dock komma fler varianter på marknaden som gör att elitkontrollen kan modifieras ytterligare. Microsoft har nämligen öppnat upp för samarbeten med tredjepartsutvecklare och säger bland annat att det fram emot jul kommer att finnas Halo 5-anpassade knappar från företaget Power A att köpa. De har även inlett ett samarbete med företaget Scuf.

Det går också att mappa om funktionerna på knapparna och för den som vill ha färdiga specialanpassade funktioner finns det nu olika profiler som kan laddas ner för spelen Forza Motorsport 6, Halo 5: Guardians, Gears of War Ultimate Edition och Sunset Overdrive och fler profiler kommer att anlända framöver.

Att bero på att mappa om knappar finns nu den funktionen även för Xbox One-kontroller i och med releasen av New Xbox One Experience. Möjligheten att mappa om knappar är inte lika stor som för elitkontrollen och exempelvis går det inte att ha samma kommando på två knappar. Men vill man byta X mot Y är det fritt fram.

Är ni sugna på att testa finns en guide via länken nedan.

Spel, Microsoft, elite controller, elitkontroll, knappar, xbox one Via Gameinformer
46.1° 0 Emmy Zettergren Emmy Zettergren
tis. 17 nov 2015, 12:00
Elitkontrollen kan få fler valbara knappar framöver Och nu kan du mappa om din vanliga Xbox One-kontroll
46.1°
0