10 i dag 11 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Microsoft ger större bit av intäkterna till spelutvecklare till PC 88 procent av intäkterna ska gå till utvecklarna
Microsoft ger större bit av intäkterna till spelutvecklare till PC

Microsoft har meddelat att de kommer göra lite ändringar i intäktsfördelningen på Xbox-plattformen på PC. Tidigare har utvecklare som släppt spel via Microsofts spelplattform fått 70 procent av intäkterna, men nu har Microsoft meddelat att man från och med 1 augusti kommer ändra detta så att utvecklare i stället får 88 procent.

Detta kommer göra Microsofts spelplattform på PC lite mer lockande att släppa spel på då det finns möjlighet att tjäna mer pengar. Steam, till exempel, tar fortfarande 30 procent av intäkterna, om inte spelförsäljningen går över 1 miljon dollar och nyligen gjordes det en undersökning bland spelutvecklare där 73 procent av de som deltog ansåg att Steams 70/30-split var orättvis och att en 85/15-split var mer rimlig.

Vidare menar Microsoft att de i framtiden kommer satsa mer på PC-plattformen och har bland annat meddelat att kommande Halo Infinity kommer inte bara ha crossplay-stöd, utan även cross-progression, vilket betyder att du kan hoppa mellan PC och konsol utan att förlora dina framgångar.

Spel, Microsoft, xbox, pc
59.5° 0 André Stray André Stray
tors. 29 apr 2021, 20:40
Microsoft ger större bit av intäkterna till spelutvecklare till PC 88 procent av intäkterna ska gå till utvecklarna
59.5°
0