33 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Nu är det officiellt - Sony köper Gaikai För den nätta summan av 380 miljoner dollar
Bild till artikel

Det har under ett tag nu ryktats hej vilt om att Sony skulle köpa upp antingen Gaikai eller OnLive och i dag blev det officiellt. Sony köper Gaikai för 380 miljoner dollar. Så här säger Andrew House i ett pressmeddelande:

"By combining Gaikai's resources including its technological strength and engineering talent with SCE's extensive game platform knowledge and experience, SCE will provide users with unparalleled cloud entertainment experiences," said House. "SCE will deliver a world-class cloud-streaming service that allows users to instantly enjoy a broad array of content ranging from immersive core games with rich graphics to casual content anytime, anywhere on a variety of internet-connected devices."
Vi kommer alltså få en molnbaserat speltjänst i framtiden. Exakt hur detta kommer fungera har Sony eller Gaikai inte gått ut med ännu, men vi kan nog räkna med att det kommer vara en integrerad del i Sonys nästkommande konsol (och sannolikt även PS3 och PS Vita). Spännande!

computerandvideogames.com Spel, Sony, Gaikai, köper upp, molnbaserat speltjänst Mer om Sonys strömningsplaner Nya bud varje dag Den senaste veckan har det dykt upp ett antal olika rapporter om att Sony har något på gång med antingen GaiKai eller OnLive. Det senaste budet var att Sony skulle köpa upp något av dessa företag men nu har det dykt upp nya rapporter som påstår något helt annat. Denna gång så rapporteras det att Sony kommer ingå ett samarbete med just GaiKai för att erbjuda bakåtkompatibilitet på PlayStation 3. Det innebär att man då skulle ha möjlighet att spela PlayStation och PlayStation 2-spel genom att strömma dem från "molnet". Rapporten nämner också att det är oklart om andra Sony-enheter kommer få ta del av denna tjänst. Det har tidigare rapporterats att Sony sannolikt kommer dumpa cell-arkitekturen i sin nästa konsol. Något som säkerligen kommer ställa till problem med kompatibiliteten för PlayStation 3-spel. Så om denna strömningstjänst fungerar så kan detta vara lösningen för Sony om folk nu vll spela sina äldre spel på sin nya konsol. Tumnagel
40.3°
0
Rykte Sony köper OnLive eller GaiKai E3-rykten Vi har tidigare rapporterat om att Sony kanske har ett samarbete med spelströmtjänsten Gaikai på gång. Men i dag är det nya bud då branschpublikationen MVC rapporterar att Sony har siktet inställt på att köpa upp antigen GaiKai eller OnLive istället. Det är ju inte helt osannolikt att Sony skulle vara intresserade av en sådan här tjänst då man har en hel del tekniska prylar som skulle kunna utnyttja tjänsten. Natten till tisdag så kommer Sony hålla sin E3-presskonferens och då får vi kanske veta mer. Tumnagel
38.9°
0
39.4° 0 Peter Tjärndal Peter Tjärndal
mån. 2 jul 2012, 00:14
Nu är det officiellt - Sony köper Gaikai För den nätta summan av 380 miljoner dollar
39.4°
0