38 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Ny Nintendo-chef utsedd
Tatsumi Kimishima tar över efter Satoru Iwata

Ny Nintendo-chef utsedd

Under sommaren gick den dåvarande Nintendo-chefen Satoru Iwata bort och spekulationerna vem som skulle ta över företaget var många. Nu kan man sluta spekulera få Nintendo nyligen offentliggjorde att Tatsumi Kimishima kommer ta över chefsrollen för företaget den 16 september.

Kimishima har tidigare jobbat länge för den japanska banken Sanwa Bank och började jobba för Nintendo år 2000 genom att bli Chief Financial Officer för Pokemon Company. Några år senare så blev han chef för Nintendo of America tills Reggie Fils-Aime tog över 2006.

Spel, Nintendo, Satoru Iwata

R.I.P. Satoru Iwata har gått bort
Nintendos VD blev 55 år gammal

Spelvärlden vaknar i dag upp till en väldigt tråkig nyhet. Nintendos VD, Satoru Iwata, har nämligen gått bort endast 55 år gammal. Efter att under en tid ha slagits mot cancer i gallgångarna förlorade han den 11 juli kampen meddelar Nintendo. Satoru, som började sin karriär som programmerare och som sedan jobbade hos studion HAL Laboratories med spel som Bolloon Fight och Kirby, blev VD för företaget år 2002 efter att Hiroshi Yamauchi avgått. Sedan dess har han varit med och introducerat succéerna Wii och DS till fansen och har varit känd för sina djärva strategiska affärsbeslut. Han har också uttryckt sina stora kärlek till spel. Tyvärr blev uppföljaren Wii U inte en lika stor hit och förra året halverade Satoru själv sin lön för att hjälpa företaget finansiellt. Den senaste stora satsningen från företaget har varit steget mot en marknad med mobilspel, som även det ansetts som ett djärvt beslut från Nintendo, samtidigt som en ny och ännu mystisk konsol är under utveckling. Vi säger: Vila i frid Satoru och tack för den här tiden. On my business card, I am a corporate president. In my mind, I am a game developer. But in my heart, I am a gamer. - Satoru Iwata (Vi har problem med temperaturen på vissa artiklar, helt enkelt ett litet säkerhetshål*. Den här artikeln är het för att någon idiot tycker att det är kul att busa, vi andra tycker att det är sorgligt att Satoru har lämnat oss. * Vi vill inte kräva login på temperaturen och då är det svårt att få till ett helt vattentätt system. Vi jobbar på det. /Roger) Tumnagel
79.7°
0
37.0° 0 Frode Wikesjö Frode Wikesjö
mån. 14 sep 2015, 10:00
Ny Nintendo-chef utsedd Tatsumi Kimishima tar över efter Satoru Iwata
37.0°
0