33 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
PS4-kontrollen kommer fungera på PS5 Men endast med PS4-titlar
Bild till artikel

Igår slängde Sony upp ett inlägg på Playstation-bloggen där det snackades lite Playstation-tillbehör som kommer vara kompatibla på Playstation 5. Bland annat kommer Dualshock 4-kontrollen vara kompatibel med Playstation 5, men kontrollen kommer endast fungera med PS4-titlar. Sony skriver att anledningen bakom detta beslut är att nya Dualsense-kontrollen behövs användas för att få en komplett upplevelse när man spelar PS5-spel.

Helt ärligt känns detta som ett rätt dåligt argument. Utöver den nya designen på Dualsense är det inte allt för stor skillnad mellan den och Dualshock 4. Den största skillnaden är de nya triggerknapparna med haptisk feedback, men i slutändan är ändå dessa triggerknappar, så det hela känns lite snålt. När PS4 släpptes så fungerade inte PS3-kontrollerna med den nya konsolen, men det kändes mer rimligt då Dualshock 4 hade genomgått större förändringar som touchpad, högtalare

Efter detta blev känt meddelade Microsoft att Xbox One-kontrollen kommer kunna användas till Xbox Series X utan problem.

Om du planerar att spela coop eller lokal multiplayer med PS5-spel så är det alltså bara att gilla läget och pröjsa för en extra Dualsense-kontroll.

Utöver Dualshock 4-kompatibiliteten så pratas det även om Playstation Camera, PS Move-kontroller och Platinum och Gold-headseten så kommer dessa vara kompatibla med Playstation 5. Även tredjepartskontroller som rattar, arkadstickor och flygkontroller gå att använda med PS5.

blog.playstation.com Spel, Sony, playstation 4, dualshock 4, dualsense, playstation 5
26.9° 0 André Stray André Stray
tis. 4 aug 2020, 15:20
PS4-kontrollen kommer fungera på PS5 Men endast med PS4-titlar
26.9°
0