38 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Qualcomm och Razer visar upp bärbar gamingtjofräs
Baseras på Snapdragon G3x Gen 1-plattformen

Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Qualcomm och Razer visar upp bärbar gamingtjofräs

Qualcomm fortsätter leverera nyheter från Snapdragon Tech Summit och nyligen visades det upp lite färsk spelplattform. Snapdragon G3x Gen 1 heter denna och för att visa vad den går för har Qualcomm samarbetat med Razer för att släppa en bärbar Android-baserad konsol som är avsedd för att användas i utvecklingssyfte. Utvecklingskitet är utrustadt med en 6,65 tum OLED-panel med stöd för 120Hz uppdateringsfrekvens och en 5MP-kamera som låter användaren streama sina ansiktsuttryck när de lirar.

Själva konsolen verkar rätt trevlig, men det är insidan som räknas. Snapdragon G3x Gen 1 kommer utrustad med Adreno GPU, oklart om det är samma som i nya Snapdragon 8 Gen 1, som ska klara av att spela spel med upp till 144fps. Utöver kraftfull grafikhårdvara kan kretsen hantera senaste uppkopplingstekniken som Sub-6GHz 5G, mmWave 5G och Wi-Fi 6E. Med detta kombinerat ska det alltså inte vara några problem att strömma spel eller spela spel lokalt.

Chippet ska även kunna hantera att dunka upp bild på 4K-panel eller MR-headset via USB-C-porten samt ha stöd för Snapdragon Sound-plattformen, som ska erbjuda högre ljudkvalitet.

Huruvida Qualcomms och Razers Snapdragon-maskin kommer släppas till allmänheten är för tillfället okänt, men troligtvis kommer maskinen stanna som utvecklingskit. Oavsett är det trevligt mer lite mer gamingfokuserade Android-produkter. Många har försökt tidigare, men oftast har resultatet varit skräp, kolla bara på Ouya och andra Android-baserade konsoler, men det verkar som att det nu finns betydligt mer potential.

Spel, Övrigt, qualcomm, razer, snapdragon, g3x gen 1
37.1° 0 André Stray André Stray
tors. 2 dec 2021, 10:15
Qualcomm och Razer visar upp bärbar gamingtjofräs Baseras på Snapdragon G3x Gen 1-plattformen
37.1°
0