37 i dag 37 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Släppdatum och pris för Nintendo Switch! Släpps 3 mars och priset är 299 dollar
Släppdatum och pris för Nintendo Switch!

I dag meddelade Nintendo när man skulle släppas sin nya konsol Switch och datumet som gäller är den 3 mars. Priset ligger på 299 dollar men något specifikt pris för Europa angav man inte, och svenska återförsäljare har fortfarande satt 4 990 kronor som pris på enheten. Men det lär väl sjunka med någon hundralappar inom några timmar. Det officiella brittiska priset för konsolen är i alla fall satt till 279 pund vilket ju är dryga 3 000 kronor.

Nintendo meddelade även att enheten kommer inte vara regionslåst vilket ju är ett trevligt initiativ från Nintendos sida. En ny grej för Nintendo är att man kommer, precis som de andra konsolerna, behöva betala för konsolens onlinetjänst. Hur mycket det kommer kosta är oklart just nu.

Det som följer med när man köper en Nintendo Switch är plattan, dockan, de två JoyCons-kontrollerna, JoyCon Grip med säkerhetssnöret samt en HDMI och en strömsladd.

Pro-kontrollen kommer man kunna köpa separat direkt vid lanseringen till ett än så länge okänt pris.

Man pratade även lite om batteritiden som ska ligga mellan 2,5 till 6 timmar beroende på vilket spel man spelar. Nintendo bekräftade även att skärmen är en kapacitiv pekskärm.

Man spenderade även lite tid på att prata om konsolens JoyCon-kontroller som följer med konsolen när man köper den. Man avslöjade även att de kommer komma i fler färger och att de kommer att ha rörelsesensorer om man kopplar in en liten enhet till den. Den har även en ir-sensor samt något de kallar för HD-rumble som ska ge extra bra vibrationer. Kontrollen kommer även ha en separat knapp för att dela skärmdumpar på samma sätt som PlayStation 4-kontrollen har. I framtiden kommer man även kunna dela gameplay-klipp via denna knapp.

De visade även två spel som är specialgjorda för dessa kontroller, 1-2 Switch och Arms. Det första var ett spel där två spelare har var sin JoyCon-kontroll och ska göra en handling så snabbt som möjligt, ett exempel som man visade var att man då ska skjuta varandra i sann Wild Gunman-stil. Fokus med detta spel var inte att spela på någon skärm utan att man ska titta på varandra. Det andra spelen var något slags fightingspel där man ska vifta kontrollerna för att boxas med varandra med extra långa armar. Fokus med dessa spel var att vem som helst kan plocka upp och spela dem.

Nintendo nämnde att 80 spel är under utveckling för konsolen, bland annat Dragon Quest X, The Elder Scrolls V: Skyrim, Dragon Quest Heroes II och ett nytt Shin Megami Tensei-spel från Atlus.

Spel, Nintendo, Nintendo Switch,
39.9° 0 Frode Wikesjö Frode Wikesjö
fre. 13 jan 2017, 05:03
Släppdatum och pris för Nintendo Switch! Släpps 3 mars och priset är 299 dollar
39.9°
0