17 i dag 34 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Slightly Mad Studios konsol kommer inte heta Mad Box
Drar tillbaka varumärkesskydd

Slightly Mad Studios konsol kommer inte heta Mad Box
Konceptbild på konsolen som var tidigare känd som Mad Box.

I början av året blev det känt att Project Cars-utvecklarna Slightly Mad Studios har en egen spelkonsol på ingång. Gänget levererade inte allt för mycket information om maskinen, men hintade om att den skulle vara riktigt kraftfull och ska kunna hantera 4K i 60fps och VR i 120 fps. Galen prestanda motiverar galet namn och gänget hade planer att döpa enheten till Mad Box.

Madbox heter dock ett franskt mobilspelsföretag och gänget ställde sig mot Slightly Mad Studios varumärkesskydd, vilket lett till att namnet Mad Box har skrotats. Vad konsolen kommer heta i framtiden är för tillfället oklart.

Slightly Mad Studios-chefen Ian Bell har tidigare meddelat att konsolen kommer släppas runt 2022.

Spel, Övrigt, slightly mad studios, mad box

Project Cars-utvecklarna jobbar på kraftfull spelkonsol
Mad Box sägs vara världens mest kraftfulla spelkosol

Vad sägs om en spelkonsol med möjlighet att leverera 4K i 60fps och VR i 120 fps? Det är något Project Cars-utvecklarna för tillfället jobbar på. Ian Bell, chef på Slightly Mad Studios, meddelade nyligen via Twitter att företaget jobbar på en ny konsol vid namn Mad Box som kommer vara likvärdig till en kraftfull PC när konsolen väl släpps. Utöver detta kommer Mad Box-skaparna erbjuda en spelmotor helt gratis till andra utvecklare som vill ta fram spel till konsolen. Bell går inte in på några detaljer kring den kommande konsolen, men om det finns någon sanning bakom Bells uttalande så kan nästa konsolgeneration bli snäppet mer intressant. I alla fall nu när Soulja Boy också börjat ta det hela på allvar och nya konsoler är på ingång från Microsoft, Sony och troligtvis även Nintendo. Tumnagel
39.2°
0
36.9° 0 André Stray André Stray
tis. 30 apr 2019, 10:00
36.9°
0

Slightly Mad Studios konsol kommer inte heta Mad Box

Drar tillbaka varumärkesskydd