29 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Snart kan man bli livräddare i Fortnite I Fortnite Liferun behöver man inte döda sina motspelare
Snart kan man bli livräddare i Fortnite
Foto: Epic Games

Snart släpps ett nytt så kallat "creative mode" till Epic Games populära battle royale-spel Fortnite där spelarna inte ska gå runt och döda andra spelare. Istället verkar tanken vara att man ska börja rädda livet på skadade.

Det kommande spelläget i Fortnite är utvecklat av Team Evolve tillsammans med Röda Korset och tanken verkar vara att spelarna ska leta upp skadade personer och hjälpa dessa, antingen direkt på plats eller på ett närliggande sjukhus. Huruvida det är riktiga spelare man ska rädda eller datorsimulerade karaktärer det handlar om framgår inte.

"Runlife" i Fortnite är ett av de första exemplen där Epic Games använder Fortnite till annat än battle royalande. Detta verkar vara något som är Epic Games plan och deras vd Tim Sweeney har tidigare sagt att man siktar på att utveckla Fortnite-världen till en plattform som även andra utvecklare kan använda till sina spel, oavsett vilken typ av spel det handlar om.

Fortnite Liferun släpps i samband med att spelmässan PAX South arrangeras i amerikanska San Antonio 17 - 19 januari, det vill säga om en vecka.

Spel, Apple, fortnite, epic games, liferun, red cross, röda korset, livräddare
40.9° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
fre. 10 jan 2020, 17:00
Snart kan man bli livräddare i Fortnite I Fortnite Liferun behöver man inte döda sina motspelare
40.9°
0