11 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Sony visar upp gränssnittet i PS5 Ser bra ut!
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Sony visar upp gränssnittet i PS5

Det är en månad kvar till release och Sony har hittills levererat information om Playstation 5 som hur kraftfull enheten är, hur mycket den kommer kosta och hur stor den är. Frågan om hur konsolens nya gränssnitt kommer vara har varit oklar, men nu har Playstation-gänget äntligen gett oss en ordentlig genomgång av UI-upplevelsen.

I den elva minuter långa videon ovan får vi se att det skett en rad ändringar från PS4 till PS5. Bland annat en tjusigare inloggningsskärm för när man startar konsolen från sömnläge där vi får välja vem det är som ska spela. Vi får även skåda nya kontrollcentret, som vi kommer komma åt genom att klicka på Playstation-knappen på kontrollen, och där kommer vi kunna se vilka vänner som är online, aviseringar och annat.

Ovanför kontrollcentret kommer det finnas massvis med rutor och dessa erbjuder spelrelaterade nyheter, senast tagna skärmdumpar samt aktiviteter i spel. Det sistnämnda är rätt intressanta då det är genvägar till aktiviteter i spel som specifika banor eller utmaningar, vilket ska göra det busenkelt för spelaren att komma igång med sitt spelande.

Vid 8:30-strecket får vi skåda den nya huvudmenyn och den har gjorts om en skvätt från PS4-menyn. Här har vi möjlighet att välja mellan olika tillgängliga spel och varje titel har en egen hub-sida där du får tillgång till allt som kan vara intressant. Vidare har media-appar fått en egen sektion i huvudmenyn, men detta är inget vi får se i detalj.

Utöver detta får vi skåda lite hjälpmedel, delningsfunktioner, party chatt-grejer,

Spel, Sony, playstation 5, gränssnitt, ui
46.6° 0 André Stray André Stray
tors. 15 okt 2020, 15:20
Sony visar upp gränssnittet i PS5 Ser bra ut!
46.6°
0