7 i dag 42 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Spela lokala flerspelarspel online via Steam Snart verkar det bli verklighet
Bild till artikel Heave Ho

Att spela spel tillsammans med vänner sittandes bredvid är något som roat folk i årtionden. Alla har säkert många bra minnen från just sådana spelsessioner med spel som Mario Kart, GoldenEye 64, Tekken 3, Halo och så vidare. Men så fort som det här med online blev en grej samt faktumet att de man spelade med blev äldre och inte hade möjlighet att komma över lika ofta blev det inte lika lätt att få ihop ett gäng spelglada personer i samma rum.

Men på senare år har det här med lokal coop blivit rätt populärt igen och Steam finns det mängder med bra spel som erbjuder just roliga spelupplevelser som endast kan spelas lokalt. Några klassexempel är ju Towerfall, det första Overcooked och Heave Ho.

Snart verkar det dock som att spel som endast stödjer lokalt flerspelande kommer kunna spelas online ändå. Valve har nämligen skickat ut mail till utvecklare där det står att Valve kommer betatesta en ny funktion som heter Remote Play Together. Denna funktion tillåter Steam-användare att spela lokala flerspelarspel via nätet. Det som är extra bra här är att det räcker med att endast en av spelarna äger spelet för att alla ska kunna spela.

Enligt mailet ska betatestet för Remote Play Together dra igång den 21 oktober.

eurogamer.net Spel, PC, Steam, Remote Play Together
41.4° 0 Frode Wikesjö Frode Wikesjö
tors. 10 okt 2019, 17:00
Spela lokala flerspelarspel online via Steam Snart verkar det bli verklighet
41.4°
0