3 i dag 11 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Svenska spelutvecklare planerar att massanställa Paradox och Avalanche ska anställa hundratals personer
Svenska spelutvecklare planerar att massanställa
Ebba Ljungerud, vd, Paradox Interactive
Foto: Paradox Interactive

I en tid då många företag planerar att dra ner på personal så ser det ut som om en del av spelbranschen har lite roligare planer. DI Digital rapporterar att de båda svenska spelutvecklarna Paradox Interactive och Avalanche Studios planerar att anställda hundratals personer den kommande tiden.

För Paradox ska det handla om cirka 200 nyanställningar medan det för Avalanche handlar om cirka 100 personer. Exakt var dessa personer ska anställas verkar vara lite oklart och Avalanches vd vd Pim Holfve säger till DI Digital:

"Vi räknar med att rekrytera drygt 100 personer i år och det är svårt att göra i Sverige eller New York. Vi tittar på andra marknader som passar vår bolagskultur. Vi har några dialoger igång. Det blir någonstans i Europa är allt jag kan säga. Det är stökigt nu med coronakrisen, men jag är ivrig och vill få till det här nu i vår."

Paradox Interactive har redan rekryterat 50 av de cirka 200 personer de planerar att anställa. Deras vd Ebba Ljungerud säger att man fortsätter rekryteringsprocessen någorlunda som planerat trots den pågående pandemin:

"Vi är ju ett bolag i tillväxtfas och har varit det länge. Det kommer många utmaningar i och med att man inte kan träffas fysiskt men vi fortsätter i planerad takt."

Paradox Interactive har idag cirka 400 anställda och hade en omsättning på 1289 miljoner kronor 2019. Avalanche Studios har cirka 350 anställda och hade 2019 en omsättning på 518 miljoner kronor.

Spel, Bransch, spelbranschen, datorspelsbranschen, spelutvecklare, Paradox, Avalanche Via digital.di.se
51.9° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
tis. 31 mar 2020, 18:00
Svenska spelutvecklare planerar att massanställa Paradox och Avalanche ska anställa hundratals personer
51.9°
0