44 i dag 45 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Telia lanserar tjänst för gamingcenter För dem som inte vill rodda med sånt själva
Telia lanserar tjänst för gamingcenter
Foto: Telia

Telia lanserar nu en tjänst för företag, idrottsklubbar och organisationer som är intresserad av att ha en spelhall för datorspel men mindre intresserade av att bygga upp denna själva.

Med Telia Gaming Center kan kunder köpa in en komplett lösning för ett så kallat gamingcenter i en storlek som passar dem. Det handlar om en skalbar hyrtjänst som inkluderar speldatorer och annan kringutrustning, konfiguration av nätverk, utbildning, försäkringar samt licenser till de spel som används i spelhallen. Henrik Blomberg, ansvarig för affärsutveckling inom e-sport och gaming på Telia, säger i ett pressmeddelande om Telia Gaming Center:

"Vi har kopplat upp allt från världens största till Sveriges äldsta LAN och vet att det krävs mycket för att bygga och driva gamingcenter i egen regi. Det ska budgeteras för allt från lokal och utrustning till underhåll och löner. Det är också en krånglig process att lösa spelrättigheter i offentlig miljö. Nu har vi tagit bort allt det krångliga och ser till så att vilken verksamhet som helst kan erbjuda och sälja spelupplevelser till sina kunder, anställda och gäster."

Telia Gaming Center går att hyra både som en temporär eller permanent lösning. Priset för tjänsten beror på hur stort gamingcenter kunden är ute efter.

telia.se Spel, Övrigt, telia, telia gaming center, spelhallar, gaming center Via press.telia.se
40.6° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
tors. 2 dec 2021, 12:15
Telia lanserar tjänst för gamingcenter För dem som inte vill rodda med sånt själva
40.6°
0