32 i dag 10 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Ubisoft skjuter upp nya Rainbow Six och Watch Dogs Och vinstvarnar
Ubisoft skjuter upp nya Rainbow Six och Watch Dogs

I går meddelade Ubisoft att deras senaste storspel sålde sämre än vad de hade förväntat. På grund av detta gick de ut med en vinstvarning som säger att Ubisofts försäljningen under aktuellt räkenskapsår blir runt 1,45 miljarder euro istället för tidigare 2,19 miljarder euro.

Det är fram för allt Ghost Recon Breakpoint som blivit en stor försäljningsbesvikelse för Ubisoft. Spelet sålde mycket sämre än väntat och anledningen till det antyds vara att de slarvat med införandet av nya spelelement, och att det innehöll för få saker som stack ut.

Men även The Division 2 blev inte den succé som Ubisoft hoppades på, även om det sålde bättre än Breakpoint. Ubisoft misstänker att anledningen till det är att denna uppföljare kom för tätt på det första spelet.

På grund av detta har Ubisoft bestämt sig för att skjuta upp släppdatumen för deras tre kommande storspel Gods & Monsters, Rainbow Six Quarantine och Watch Dogs Legion. Ubisoft hoppas att den extra utvecklingstiden leder till att utvecklarna gör spelen så bra som möjligt och därmed garanterar bättre försäljningssiffror. Inget av dessa spel kommer släppas under det aktuella räkenskapsåret utan skjuts fram till nästa räkenskapsår som börjar 1 april nästa år.

Spel, Bransch, Ubisoft, Rainbow Six Quarantine, Watch Dogs Legion
38.4° 0 Frode Wikesjö Frode Wikesjö
fre. 25 okt 2019, 10:20
Ubisoft skjuter upp nya Rainbow Six och Watch Dogs Och vinstvarnar
38.4°
0