44 i dag 45 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Valve vill inte att CS-proffs bettar på CS-matcher Vill undvika problem med matchfixing
Valve vill inte att CS-proffs bettar på CS-matcher

Valve har relativt nyligen stängt av en hel del spelare från framtida Counter Strike-turneringar eftersom de ansetts vara inblandade i uppgjorda matcher. Nu uppmanar Valve via en bloggpost alla som sysslar med Counter-Strike: Global Offensive på professionell nivå att inte utöva vadslagning på matcher.

"Professional players, teams, and anyone involved in the production of CS:GO events, should under no circumstances gamble on CS:GO matches, associate with high volume CS:GO gamblers, or deliver information to others that might influence their CS:GO bets".

Även om Valve nu inte säger att de kommer att stänga av spelare som deltar i vadslagning så är det ett tydligt avståndstagande mot uppgjorda matcher och försök till fusk. Och de vad som görs lär framöver granskas noga i jakt på fler försök att fuska med avstängning som följd.

Vadslagning i Counter-Strike: Global Offensive går vanligtvis ut på att pengar eller saker i spelet står på spel. Den som deltar gör det med sina intjänade saker och förlorar man vadet hamnar pengarna och prylarna i en prispool som sedan används för att betala ut vinster till vinnarna.

Uppdaterat: Valve har också nyligen stäng av ytterligare 19 spelare kopplade till uppgjorda matcher.

pcmag.com Spel, Esport, Valve, betting
52.1° 0 Emmy Zettergren Emmy Zettergren
mån. 9 feb 2015, 13:00
Valve vill inte att CS-proffs bettar på CS-matcher Vill undvika problem med matchfixing
52.1°
0