m
Vi kan inte sluta spela Red Dead Redemption 2

Vi kan inte sluta spela Red Dead Redemption 2
Rockstar briljerar igen

Spel / Feature

TL;DR: Vi har spenderat drygt en arbetsvecka med Red Dead Redemption 2 och vi vill tillbringa ännu mer tid i spelet. Red Dead Redemption 2 är inte bara ett av årets måsten, utan även den här konsolgenerationens.

Spelet börjar, likt många andra Rockstar-lir, mitt i berättelsen. Arthur och Dutch Van Der Linde-gänget är på rymmen och försöker hitta skydd i en snöstorm. Vi får reda på att livet strulat till sig en aning i samband med ett rån i den fiktiva staden Blackwater och lagen är på jakt efter Van Der Linde-gänget. Samtidigt som Dutch försöker hålla sina kumpaner vid liv smider han planer om hur de kan tjäna mer pengar och det tar inte lång tid innan vi placerar ut dynamit på ett järnvägsspår för att råna ett tåg med diverse monetära godsaker, vilket inte riktigt går som planerat. Under bara den första timmen lyckas Rockstar cementera spelets ton och stämning som håller praktiskt taget spelet ut.

Utan att gå in på allt för mycket detaljer om storyn så är det en fängslande berättelse om en utstött grupps överlevnad i en värld där de inte längre är välkomna. Du kommer få lära känna gänget du jagade i det tidigare spelet och se i första hand hur den karismatiske och inspirerande ledaren Dutch successivt tar större och större risker för att hålla sitt gäng vid liv, på gott och ont.

Berättelsen tar Arthur Morgan och gänget från snötäckta berg i norr, träskmarker i öst, milsvida öppna fält, stora städer som New Orleans-inspirerade Saint Denis och ett par områden som överraskade rejält. Miljömässigt är det stor variation och oavsett var du befinner dig så är områdena fulla av liv med djur som springer omkring i skogen eller folk som glider runt i städerna. I vår preview skrev vi att Red Dead Redemption 2 kändes som det närmsta vi kommer en Westworld-liknande upplevelse och efter att ha tillbringat ännu mer timmar i spelet så är detta mer eller mindre ett faktum. Det finns alltid något som behöver din uppmärksamhet och det händer mer ofta än sällan att du hamnar i ett helt annat område än planerat då du stött på en person med ett hett tips om ett bra byte, eller liknande.

Dutch Van Der Linde-gänget är lika en minst lika viktiga som Arthur och Dutch själva. Gänget består bland annat av medlemmar vi jagade i föregående spel som Bill Williamson och Javier Escuella samt John Marston med familj. Det är en blandad kompott färgstarka individer som du kommer få lära känna under spelets gång.

Något som Rockstar alltid varit bra på är att skapa intressanta sidokaraktärer, men i GTA-serien har dessa individer varit väldigt utspridda på kartan. I RDR2 finns det intressanta personer som du stöter på runt om i världen, men de flesta intressanta karaktärer har du i gängets läger. Detta gör att du får se hur karaktärerna interagerar med varandra och Arthur, vilket inte bara är underhållande utan gör även att du skapar en relation med karaktärerna.

Utöver att indirekt skapa relationer med karaktärerna så har du alltid möjlighet att interagera med karaktärerna och följa med dem på diverse uppdrag av olika slag. Oavsett om du drar ut och fiskar med Javier eller rånar en varutransport med Micah så kommer du snabbt inse att Rockstar lagt ner väldigt mycket tid på att göra dina kumpaner till relativt verkliga människor som du kan, och troligtvis kommer, lära dig älska. Eller hata.

Något som jag verkligen uppskattar med spelet är dess tempo. Andra spel har en tendens att kasta episka händelser på dig som spelare varje sekund, men i RDR2 har du all möjlighet att andas och reflektera över händelsen och dina val. Rider du hem från ett episkt bankrån eller en lyckad jakt kommer du troligtvis ha en känsla av uppfyllelse som är svårslagen och rätt unik på spelfronten.

På tal om tempo så finns det rätt få möjligheter för dig att snabba upp spelupplevelsen. Det finns inget lättillgängligt fast travel-system, utan du måste leta upp tåg eller diligens som får ta dig till någon av de tillgängliga hållplatserna. Det finns dock möjlighet att snabbresa via Arthurs uppgraderade rum, men det tar en tid innan du kan låsa upp dessa resor. Vill du ta dig någonstans på kartan är det oftast snabbast och smidigast att ta en ridtur dit. Det är dock möjligt att göra resan lite lättare genom att aktivera Cinematic Mode som gör att hästen håller sig på vägen och du behöver bara hålla in X eller A för att ta dig fram.

Som vi nämnde redan i vår preview finns det möjlighet att uppgradera gängets läger på flera olika sätt. Bland annat kan du använda insamlade pengar för att göra mer ammunition, mat och andra resurser tillgängliga för dig i lägret och sedan har du möjlighet att göra vagnarna och lägret lite finare med dina jaktbyten.

Under dina äventyr kommer du i tid i otid ställas inför diverse val som kan påverka din spelupplevelse. Till exempel handlar valen ofta om att döda vittnen efter ett bankrån eller om du ska ta emot pengar eller ej från personer du nyligen hjälpt. Här kickar Honor-systemet in och är du en rättvisans man så kommer spelvärldens befolkning att bemöta dig med respekt. Känner du för att vara en riktig usling till laglös individ kommer individer rygga tillbaka en aning när du rider in i städer och vara aningen rädda för dig om du försöker interagera med dem. Under spelets gång dyker dessa val upp titt som tätt, oftast i de större story-uppdragen, men du kan också påverka din honor-ställning genom att vara snäll eller elak runtom i världen.

Att interagera med världen är busenkelt. Det enda du behöver göra när du vill prata med någon är att hålla in vänster trigger-knapp och sedan välja något av alternativen. Beroende på situationen så får du flera val när det kommer till interaktion som bland annat att hälsa, vara hotfull, desarmera situationer och sedan har du förstås alltid möjlighet att ta upp ditt vapen ur hölstret och råna individen.

Djur spelar nästan en lika stor del i Red Dead Redemption 2 som människorna vi träffar. Det finns över 200 olika djur och alla går att jaga för mat och resurser. Att jaga är en av de många sidoaktiviteter som du troligtvis kommer tillbringa timmar med och vill du anta en ordentlig utmaning så kan du försöka jaga några av de legendariska bestarna som finns runtom i världen. När du flått något av de legendariska djuren så får du tillgång till lite unika föremål som ger dig en buff av något slag. Typ som att du kan plocka upp dubbelt så mycket resurser från en källa.

Utöver djuren du jagar finns det även 19 olika hästraser att bekanta sig med. Till skillnad från Grand Theft Auto-serien där du har tillgång till en halv miljard olika bilar som du kan hoppa in i precis när som helst så kommer du troligtvis spela igenom större delen av Red Dead Redemption 2 med en häst. När du hittat en som passar dig så kommer du inte vilja byta ut den med någon annan. Speciellt inte efter att du har avvarat timmar på hästens rygg och ni knutit ett band med den fyrbenta besten.

Ju starkare band du har med hästen desto bättre blir den. Till en början kan du praktiskt bara bromsa med hästen, men efter ett tag får du fler manövreringsmöjligheter som att sladda och stegra samt att hästen blir bättre på att hantera eldstrider utan att den ballar ur.

Hästar är inte det enda som förbättras med tiden. Även vapen förbättras vid användning, men du måste se till att hålla vapnen rena och fräscha för att kunna maximera effektiviteten. Vapnen slits ut med tiden och för att förbättra kvaliteten behöver du inspektera vapnet och sedan applicera vapenolja. Du behöver alltså inte gå till någon vapenhandlare för att reparera vapen, utan underhållning kan du sköta helt själv, vilket är något vi uppskattar.

Vapnena går, precis som mycket annat i spelet, att modifiera med hög detaljrikedom. Till exempel kan du välja olika metaller på olika delar av vapnet, så om du vill ha en avtryckare av guld, pistolgrepp i elfenben och orientaliska mönster på pipan så är det fullt möjligt.

Musiken var något vi reagerade på under vår förhandstitt av Red Dead Redemption 2. Precis som vi nämnde i vår preview har spelet ett dynamiskt soundtrack och kompositören Woody Jackson levererat 192 unika ljudslingor som drar igång beroende på vad som händer i spelet. Skrittar du med din häst genom en grönskande skog kommer några avslappnande stråkar medan bombastisk musik slungas ur högtalarna om du hamnar i en episk eldstrid. Det dynamiska soundtracket låter riktigt bra och lyckas ständigt bygga på den stämning som skapas av miljöerna och händelserna.

Spelet går att spela helt utan gränssnitt om du känner för att köra en lite mer uppslukande upplevelse. Du måste då hålla stenkoll på dina vapen för att hålla reda på hur många skott som finns kvar samt lyssna noga på vad dina uppdragsgivare säger när de levererar vägbeskrivningar. Vid release kommer det även finnas en kompanjonsapp till spelet som ger dig tillgång spelkartan som uppdateras i realtid, information om Arthurs hälsa, Arthurs journal och lite annan användbar information som kan vara bra att ha nära till hands.

2018 har redan levererat några av de snyggaste liren någonsin, som Spider-Man eller God of War, och Red Dead Redemption 2 är inget undantag. Spelet är byggt på en uppdaterad version av RAGE, som även används i Grand Theft Auto V, och Rockstar har verkligen gjort ett riktigt bra jobb med grafiken. Texturer ser riktigt bra ut, karaktärerna är väldesignade och kläderna är urläckra och när du ser solstrålar skina igenom träden när du skrittar genom en dimmig skog är det svårt att inte bli imponerad. Även om du spenderat mer än en arbetsvecka i spelet så kommer du stöta på områden och miljöer som får tid att tappa hakan.

Något som kom som en liten chock var hur brutalt spelet kan vara. Till exempel blir detta rätt tydligt när du är ute och jagar och ska flå ditt byte. På de stora djuren använder Arthur sin kniv för att få loss skinnet och godbitarna på insidan, men när det kommer till mindre djur får vi se Arthur slita loss skinnet med sina bara händer. Första gången jag såg Arthur dra skinnet av en hare yttrade jag ett litet ”holy shit”, vilket praktiskt taget aldrig händer då jag inte är så verbal när jag spelar. Och samma sak hände första gången jag sköt en buse i huvudet med en hagelbrakare. Även om det är samma spelmotor som GTA V så har Rockstar gjort upplevelsen aningen köttigare i RDR 2.

Med RAGE-motorn kommer det dock lite knepig fysik som kan vara lite jobbig att komma överens med om du inte spelat allt för mycket GTA V. Men efter några timmar med spelet kan du hantera Arthurs småaktiga fyllobeteende utan problem. Och om ni har lirat GTA-spel så borde ni inte heller ha några problem med själva pangandet i spelet.

På tal om prestanda så flyter spelet på riktigt bra i 30 fps. Det hade varit trevligt om spelet rullade i 60, men det är verkligen ingen dealbreaker att det körs i 30 bilder per sekund.

Allt som allt så har Rockstar levererat ett riktigt bra spel. Spelet ser riktigt bra ut, är fullt av intressanta karaktärer, episka ögonblick, aktiviteter som kommer underhålla dig i timmar och ett allmänt lugn som jag inte visste att jag skulle fullkomligt älska.

Red Dead Redemption 2 är inte bara ett av årens bästa spelupplevelser, utan även den bästa spelupplevelsen vi fått den här konsolgenerationen. Tempot gör att spelet kanske inte är för alla, men om du kan hantera det så kommer du verkligen inte bli besviken av Red Dead Redemption 2. Red Dead Redemption 2 är en solklar 10-poängare.

I vanlig ordning: Om ni har några frågor om spelet så är det bara att skriva ner dem i kommentarerna så försöker vi svara till vår bästa förmåga.

Red Dead Redemption 2 släpps 26 oktober till Playstation 4 och Xbox One.

Läs mer
70.8°
0

Vi kan inte sluta spela Red Dead Redemption 2

Rockstar briljerar igen

En trailer för King Richard
Film om pappan till Venus och Serena Williams

Här har vi trailern för filmen King Richard som är baserad på den sanna berättelsen om Richard Williams, en orädd far som spelade en stor roll i att forma två av våra mest begåvade idrottare genom tiderna. Filmen följer hur han tränade Venus och Serena Williams som bekant förändrade tennissporten för alltid. Med överraskande metoder och en tydlig vision om deras framtid har Richard en plan som tar Venus och Serena Williams från gatorna i Compton, Kalifornien till den globala scenen som legendariska ikoner. Den djupt rörande och gripande filmen visar upp en familjs styrka och driv att uppnå det omöjliga och påverka världen. I huvudrollen ser vi Will Smith och filmen är regisserad av Reinaldo Marcus Green (Monsters and Men). Tumnagel
38.8°
+
Frode Wikesjö
0

Sverige fick sin första guldmedalj i dag
Samt en silvermedalj

I dag kastade Daniel Ståhl hem Sveriges första guldmedalj under Olympiska sommarspelen i Tokyo. Guldmedaljen var för diskus och vinnarkastet var 68,90 meter långt. Men OS-glädjen slutar inte där då Simon Pettersson kastade hem silvret i samma final. Det är första gången sedan OS i London 1948 som två svenskar tar medalj i samma friidrottsgren under ett olympiskt spel. Tumnagel
100.1°
+
Frode Wikesjö
0

Kattsimulatorn Stray släpps nästa år
Och har fått en ny trailer

Föra året släppte Sony en tailer för kattsimulatorn Stray som onekligen såg lite halvspännande ut. Men sedan dess har har det varit ganska tyst kring spelet. Nu har dock Annapurna Interactive släppt en ny trailer för spelet och sagt att spelet kommer släppas under början av nästa år. Då till både PlayStation och Windows. Själva spelet går ut på att du styr en katt genom en futuristisk statsmiljö där du som spelare måste lösa pussel för att ta dig vidare. Tumnagel
48.3°
+
Frode Wikesjö
0

Sweet Tooth får en andra säsong
Gus får bege sig ut på fler äventyr

Netlix meddelade i veckan att Sweet Tooth kommer få sig en andra säsong. Så om man gillade seriens första säsong är detta ju helt klart trevliga nyheter. Sweet Tooth handlar om en postapokalyptisk värld där människodjurhybrider börjat födas och vi får följa unge Gus, som är halvhjort, som försöker överleva. Serien är baserad på den grafiska novellen med samma namn av Jeff Lemire som bland annat beskrivits som Mad Max möter Bambi. Tumnagel
42.9°
+
Frode Wikesjö
0

Snubbe klarar Sekiro med ögonbindel
Det är rätt imponerande det

Sekiro-speedrunner Mitchriz lyckades tidigare i veckan spela genom hela spelet utan att titta på det. Det tog Mitchriz runt 4,5 timme att köra genom det men det tog honom dryga 100 timmars träning innan han satte det. Mitchriz säger att han lyckades med denna bedrift med hjälp av muskelminne och diverse spelljud. Inte helt oväntat valde han att undvika Isshin the Sword Saint för att istället köra Shura-slutet vilket sannolikt förenklade processen en aning. Du kan se den 4,5 timmes långa genomspelningen i klippet ovan. Tumnagel
38.6°
+
Frode Wikesjö
0

Amerikanska politiker vill stoppa Hiltons Xinjiang-projekt
För att det sker folkmord där

Reuters rapporterar att en kongresskommission i USA har skrivit ett öppet brev till hotellkedjan Hilton Worldwide om att de avsluta ett hotellprojekt som de har på gång i Xinjiang-provinsen i Kina. Detta för att den regionen förknippas med folkmord av den muslimska minoritetsbefolkningen där. I brevet skriver de att detta Hilton-projekt är del av den kinesiska regeringens kampanj att förstöra uigurers kulturella och religösa platser i provinsen. "The site is emblematic of the Chinese governmentx27s campaign of widespread destruction of Uyghur religious and cultural sites in the XUAR and official efforts to eradicate Uyghursx27 religious and cultural practices," Om Hilton Worldwide kommer ta till sig av kritiken i brevet eller om pengarna går före återstår att se. Tumnagel
51.4°
+
Frode Wikesjö
0

Amazon åker på miljardböter
För att de bröt mot GDPR

Bloomberg rapporterar att Amazon åkt på en rejäl bot av EU för att de brutit mot GDPR-reglerna. Böterna hamnade på 746 miljoner euro vilket motsvarar ungefär 7,6 miljarder kronor vilket ju är rätt mycket pengar det. Boten är resultatet av ett klagomål från 2018 från den franska integritetsrättsgruppen La Quadrature du Net som genomförde en del stämningar mot diverse internetjättar strax efter att GDPR infördes det året. Inte helt oväntat anser Amazon boten, som utfärdats av Luxemburgs nationella kommission för dataskydd, är felaktig och kommer att överklaga den. Tumnagel
62.9°
+
Frode Wikesjö
0

Ny FIFA 22-trailer visar lite gameplay
Spelsekvenstrailer visar HyperMotion Technology

EA Sports bjuder här på en ny trailer för FIFA 22 där man få se små glimtar av gameplay från spelet. En av de nya sakerna som EA har lagt fokus på med FIFA 22 är något som de kallar för HyperMotion Technology. Denna teknik ska kombinera ett helt lags motion capture med maskinlärning vilket ska resultera i mer naturliga rörelser samt så har det gett spelet fler än 4 000 nya animationer. Det här med HyperMotion Technology kommer dock endast vara tillgängligt på de nya konsolerna samt Stadia och inget som kommer finnas med i Windows-versionen. Tumnagel
36.9°
+
Frode Wikesjö
0

En första trailer för Vivo
Animerad sång- och dans-film med Lin-Manuel Miranda

Netflix har släppt en första traile för för den kommande animerade filmen Vivo och denna kan ni kika på ovan. I filmen kommer vi få följa kinkajoun, eller veckelbjörnen, Vivo, spelad av Lin-Manuel Miranda, som dansar och sjunger hela vägen från Havana till Miami. Andra skådespelare som dyker upp i filmen är Zoe Saldaña, Brian Tyree Henry, Michael Rooker och Nicole Byer, Vivo kommer till Netflix den 6 augusti. Tumnagel
37.1°
+
Frode Wikesjö
0

Rykte Horizon Forbidden Wes släpps nog inte i år
Men sannolikt under början av nästa år

Bloomberg rapporterar att Sony kommer skjuta upp släppet av Horizon Forbidden West till första kvartalet nästa år. Detta låg ju lite på tapeten innan i år så helt oväntat är det väl ej. Tanken var först att spelet skulle släppas lagom till julhandeln men nu verkar det alltså inte bli så. Sony själva har inte bekräftat detta rykte ännu. Tumnagel
38.2°
+
Frode Wikesjö
0

Bakterier i kors magar kanske kan bryta ned plast
Säger forskare från Österrike

Forskare på University of Natural Resources and Life Sciences i Vienna har upptäckt att vissa bakterier i kors magar skapar enzymer som kan bryta ned naturliga polyester. Kor får när de äter i sig ett ämne som heter cutin, en naturlig polyester som tillverkas av växter för att skydda väggarna i växtcellerna. Upptäckten av bakterierna ger nu forskarna hopp om att de ska kunna användas för att bryta ned plastavfall. De vill nu fortsätta studera enzymerna för att se om de kan modifieras så de kan skapas utanför en kos mage och för att se om de kan bryta ned flera sorters plast. Cirka 25,8 miljoner ton plastavfall ska ha hamnat på land och i världens hav, varav cirka 15 procent är polyester, en plast som används i bland annat plastflaskor och kläder. Forskningen är publicerad i tidskriften Frontiers in Bioengineering and Biotechnology. Tumnagel
51.4°
+
Hugo Engström
0

Imorgon går Nothings ear (1) att köpa
Klockan 15.00 i begränsad upplaga

Imorgon kommer Nothings första produkt, ear (1), att gå och köpa för 99 dollar. I. videon nedan tar kanalen Design Theory en titt på hur företaget lyckats med hörlurarnas design. Håll alltså utkik på länken nedan imorgon klockan 15:00 om du är sugen på Nothings hypeade trådlösa hörlurar. Flera svenska återförsäljare (Prisjakt-länk) har också förhandsbokning för hörlurarna. Där ligger priset just nu på 1 190 kr och leveransdatum är den 17 augusti. Tumnagel
34.3°
+
Hugo Engström
0

GarageBand får nya ljudsamlingar från popartister
Band annat Dua Lipa och Lady Gaga

Apple har precis släppt ett antal nya ljudsamlingar till sitt musikskapar-program GarageBand. Ljudsamlingarna kommer från två popartister: Dua Lipa och Lady Gaga. Samt sju producenter: Boys Noize, Mark Lettieri, Oak Felder, Soulection, Take A Daytrip, Tom Misch och Trakgirl. Ljudsamlingarna finns att ladda ner i senaste versionen av GarageBand-appen på iOS och iPadOS. En ny serie med producenten Mark Ronson har också premiär idag 30 juli på Apple TV+. Serien heter Watch the Sound With Mark Ronson och en ljudsamling i GarageBand-appen ska komplettera serien, så tittare kan experimentera själva med det som visas i avsnitten. Tumnagel
38.0°
+
Hugo Engström
0

Waterworld ser ut att bli tv-serie
Ska utspela sig 20 år efter den klassiska filmen

Collider rapporterar att Universal Television planerar att spela in en tv-serie baserad på den klassiska filmen Waterworld, en film som gick upp på biograferna 1995. Arbetet med Waterworld-serie befinner sig på ett tidigt stadie men kommer antagligen att regisseras av Dan Trachtenberg, regissören bakom bland annat 10 Cloverfield Lane och The Boys. Huruvida Kevin Costner, som spelade huvudollen i filmen, kommer att dyka upp i tv-serien finns det än så länge inga uppgifter om. Då tv-serien är tänkt att utspela sig cirka 20 år efter händelserna i filmen så skulle det rent "åldersmässigt" antagligen inte vara omöjligt att Costner kan dyka upp i tv-serien. Tv-serien Waterworld sägs vara planerad att sändas på någon streamingtjänst men vilken detta skulle kunna bli finns det än så länge inga uppgifter om. Här ovanför hittas trailern till filmen Waterworld. Tumnagel
57.2°
+
Wille Wilhelmsson
0

Trailer för andra säsongen av See
Jason Momoa vs Dave Bautista

Nästa månad har andra säsongen av fantasydramat See premiär och här kommer trailern till den. I tv-seriens andra säsong får vi fortsatt följa hur Baba Voss (Jason Momoa) försöker skydda sina seende barn i en värld där alla andra är blinda. Som lök på laxen så stöter man under seriens gång på Babas bror Edo Voss (Dave Bautista) som sedan längre närt ett hat mot sin bror. Andra säsongen av See drar igång på Apple TV+ 27 augusti. Tumnagel
38.2°
+
Wille Wilhelmsson
0

Microsoft kommer plocka bort Forza Motorsport 7
Skynda att fynda innan det händer

Microsoft kommer ta bort bilspelet Forza Motorsport 7 från Microsoft Store från den 15 september. Både spelet samt all DLC kommer försvinna och kommer därmed inte gå att köpa men har man redan köpt det kommer man så klart kunna ladda ner det så många gånger man vill. Folk som skaffat spelet via Xbox Game Pass och sedan köpt DLC för spelet kommer få fortsatt tillgång till spelet. Varken Microsoft eller Turn 10 har gett någon vettig förklaring till varför de kommer plocka bort spelet förutom att det har nått slutet på sin livscykel. Det spekuleras dock att det är på grund av att licenserna för spelets bilar har löpt ut. Med endast sex veckor kvar innan spelet försvinner har Microsoft sänkt priset på spelet rätt så ordentligt så vill man ha det får man ju passa på att köpa det innan den 15 september. Standard-versionen kostar nu 87 kronor medan medan Ultimate Edition nu kostar 187 kronor istället för 749 kronor. Forza Motorsport 7 släpptes hösten 2017 till både Xbox One och Windows. Bonusklipp nedan där man kan kolla in lite gameplay från kommande Forza Horizon 5. Tumnagel
36.9°
+
Frode Wikesjö
0

Spotify Greenroom snart nedladdat en kvarts miljon gånger
Ligger långt efter konkurrenten Clubhouse

TechCrunch rapporterar att Spotifys Clubhouse-konkurrent Greenroom snart har laddats ner en kvarts miljon gånger. Enligt data från analysföretaget SensorTower har Greenroom laddats ner 141.000 gånger till iOS och cirka 100.000 gånger till Android. Det gör att Greenroom ligger långt bakom Clubhouse vars app har laddats ner över 30 miljoner gånger till både iOS och Android. Givet att Clubhouse funnits på marknaden betydligt mycket längre än Greenroom är det dock kanske inte så konstigt. Greenroom verkar än så länge hur som helst inte blivit någon succé. Förutom Clubhouse så konkurrerar Greenroom även med liknande livetals-tjänster från bland andra Twitter, Facebook och Reddit. Samtidigt så har en del bedömare börjat snacka om att livetals-tjänster som Clubhouse kanske fick lite för mycket uppmärksamhet och hajp i början av året. Något som gör att allt fler ifrågasätter huruvida tjänster som dessa ens kommer att vara intressanta i förlängningen. Tumnagel
34.5°
+
Wille Wilhelmsson
0

Wes Anderson stjäl en del från andra filmer
Fast på ett smakfullt sätt

I denna video går Thomas Flight igenom hur regissören Wes Anderson tagit stark inspiration från andra filmer i många scener, och varför det är helt ok. Som Ingmar Bergman en gång sa: I’m not one of those who believe that an artist grows up out of nothing and starts to bloom with no nourishment at all. I believe we’re all part of a great hodgepodge, so we take from each other, and I’ve always been completely uninhibited in that regard. If I see something good, I steal it and make it my own. Tumnagel
111kg
+
Hugo Engström

Hur man bäst får bort kroppshår
Matt ger lite tips

Här får man lite stalltips för hur man tar bort kroppshår från lite svårare ställen. Det bjuds på tips om vilka verktyg man bör använda och vilka tekniker bör använda för att vaxning, trimning och rakning. av överkroppen. Tumnagel
74kg
+
Frode Wikesjö

Wes Anderson stjäl en del från andra filmer
Fast på ett smakfullt sätt

I denna video går Thomas Flight igenom hur regissören Wes Anderson tagit stark inspiration från andra filmer i många scener, och varför det är helt ok. Som Ingmar Bergman en gång sa: I’m not one of those who believe that an artist grows up out of nothing and starts to bloom with no nourishment at all. I believe we’re all part of a great hodgepodge, so we take from each other, and I’ve always been completely uninhibited in that regard. If I see something good, I steal it and make it my own. Tumnagel
111kg
+
Hugo Engström

Billie Eilish "Happier Than Ever" ute nu
Den 19-åriga artistens andra studioalbum

Idag släppte Billie Eilish sin senaste skiva Happier Than Ever. Hela albumet är både skrivet och producerat av Billie och hennes bror Finneas Ox27Connell. Hennes första album When We All Fall Asleep, Where Do We Go? vann bland annat en Grammy för bästa album. Nedan är musikvideon för singeln NDA. Regisserad av henne själv. Tumnagel
77kg
+
Hugo Engström

Hur verkliga är scener med musikproduktion?
Jack Antonoff ger sin åsikt

Jack Antonoff, som producerat album med artister som Lana Del Rey och Lorde samt är frontman i bandet Bleachers, kollar i denna video in hur realistiska scener med musikproduktion är i filmer. De kikar på scener från filmerna Bohemian Rhapsody, Love & Mercy, Pitch Perfect 2, Straight Outta Compton och Josie and the Pussycats. Tumnagel
83kg
+
Hugo Engström

Lite skateboardåkning med Bam Margera
Cold Call: Bam Margera

Den före detta Jackass-medlemmen Bam Margera har nog sett bättre dagar i sitt liv men han kärlek för att åka skateboard verkar finnas kvar. Här har vi ett klipp från Thrasher där Sheckler och Chris Cole besöker Bam för att åka lite bräda framför en kamera med Fisheye-objektiv. Tumnagel
102kg
+
Frode Wikesjö

Ny låt och musikvideo med James Blake
Say What You Will

James Blake släppte idag den första singeln från sitt kommande album Friends That Break Your Heart. Låten heter Say What You Will. I musikvideon till låten följer vi James Blake när han förföljs av Finneas (Billie Eilish bror) och hur hans karriär och liv verkar gå som på räls, medan Blakes liv är monotont och trist. Albumet släpps 10 september. Tumnagel
81kg
+
Hugo Engström

Ny låt med Lorde – "Stoned at the Nail Salon"
Andra singeln från kommande albumet

Den nyzeeländska artisten Lorde släppte igår sin andra singel från sitt kommande album Solar Power. Låten heter Stoned at the Nail Salon och är skriven och producerad av Jack Antonoff och Lorde själv. Albumet kommer 20 augusti. Bonusklipp: Tumnagel
77kg
+
Hugo Engström

Nytt album från Kanye West på fredag
Verkar det som i alla fall

Kanye West som inte släppt något nytt album sedan Jesus Is King som kom 2019, är nu på gång att släppa nytt. Albumet ska heta DONDA, efter hans mor Donda West som gick bort 2007. Kanye West har på senare år blivit känd för att annonsera album som sen inte släpps, bland annat Yandhi och Turbo Grafx 16. Det återstår att se om något album släpps på fredag. I videon ovan hörs ett klipp från låten No Child Left Behind som ska finnas med på albumet. Tumnagel
31kg
+
Hugo Engström

Så gör man McDonalds pommes
Ett besök i potatisfabriken

Pommes kan vara magiskt och tragiskt. Personligen gillar jag McDonalds, eller framförallt kan doften vara väldigt trevlig. Men om jag för tio år sedan kunde sänka en stor pommes utan att blinka är jag i dag rätt nöjd med en liten. Och om det för tio år sedan inte fanns så mycket annat än donkens pommes som var "rätt" finns det i dag massor av alternativ som är betydligt bättre. Det var alltså inte bättre förr. I den här videon får vi kika in i pommes-fabriken men också i chips-fabriken. Tumnagel
89kg
+
Roger Åberg

WOW bjuder på weekend
Minifestival

Det blev inget Way Out West i år, men gänget kan inte hålla sig från att inte göra något alls. Under de datum som WOW skulle ha ägt rum så kör man därför lite konserter. På torsdagen är det Amason + Esther, på fredagen är det Sarah Klang + Klara Keller och på lördagen är det Deportees + Grant. Biljetter släpps i morgon och man lovar pizza på köpet, ett symboliskt festivalarmband och djs. Tumnagel
76kg
+
Roger Åberg

Kul video med Lil Nas X
Teaser för ny låt producerad av Kanye West

Lil Nas X som tidigare i år släppte ett par modifierade Nike-skor med satan-stil (vad det nu innebär), som Nike själva inte var helt glada över då de fort stämde rapparen är tillbaka med en kul teaser för sin nya låt Industry Baby. Låten är producerad av Kanye West och Take a Daytrip. Release sker nu på fredag den 23 juli. Tumnagel
80kg
+
Hugo Engström

Ford presenterar parfymen Mach-Eau
Om man vill lukta som en bil

Biltillverkaren Ford har tagit fram en parfym som man kallar för "Mach-Eau" vilken man säger ska påminna om lukten från bilar. Parfymen har Ford tagit fram tillsammans med parfymtillverkaren Olfiction. Det hela är en del i Fords satsning för att övertyga bilentusiaster om att elbilar ska kunna erbjuda samma körupplevelse som fossildrivna bilar. Mach-Eau sägs lukta som en mix av bilinredning och gummi till bildäck. Ford Mach-Eau går inte att köpa utan har istället tagits fram för att luktas på i olika bilsammanhang, bland annat bilfesten Goodwood Festival of Speed där parfymen gjorde sin debut. Huruvida Ford planerar att börja sälja parfymen längre fram finns det inga uppgifter om än så länge. Tumnagel
17kg
+
Wille Wilhelmsson