m
Vi kan inte sluta spela Red Dead Redemption 2

Vi kan inte sluta spela Red Dead Redemption 2
Rockstar briljerar igen

Spel / Feature

TL;DR: Vi har spenderat drygt en arbetsvecka med Red Dead Redemption 2 och vi vill tillbringa ännu mer tid i spelet. Red Dead Redemption 2 är inte bara ett av årets måsten, utan även den här konsolgenerationens.

Spelet börjar, likt många andra Rockstar-lir, mitt i berättelsen. Arthur och Dutch Van Der Linde-gänget är på rymmen och försöker hitta skydd i en snöstorm. Vi får reda på att livet strulat till sig en aning i samband med ett rån i den fiktiva staden Blackwater och lagen är på jakt efter Van Der Linde-gänget. Samtidigt som Dutch försöker hålla sina kumpaner vid liv smider han planer om hur de kan tjäna mer pengar och det tar inte lång tid innan vi placerar ut dynamit på ett järnvägsspår för att råna ett tåg med diverse monetära godsaker, vilket inte riktigt går som planerat. Under bara den första timmen lyckas Rockstar cementera spelets ton och stämning som håller praktiskt taget spelet ut.

Utan att gå in på allt för mycket detaljer om storyn så är det en fängslande berättelse om en utstött grupps överlevnad i en värld där de inte längre är välkomna. Du kommer få lära känna gänget du jagade i det tidigare spelet och se i första hand hur den karismatiske och inspirerande ledaren Dutch successivt tar större och större risker för att hålla sitt gäng vid liv, på gott och ont.

Berättelsen tar Arthur Morgan och gänget från snötäckta berg i norr, träskmarker i öst, milsvida öppna fält, stora städer som New Orleans-inspirerade Saint Denis och ett par områden som överraskade rejält. Miljömässigt är det stor variation och oavsett var du befinner dig så är områdena fulla av liv med djur som springer omkring i skogen eller folk som glider runt i städerna. I vår preview skrev vi att Red Dead Redemption 2 kändes som det närmsta vi kommer en Westworld-liknande upplevelse och efter att ha tillbringat ännu mer timmar i spelet så är detta mer eller mindre ett faktum. Det finns alltid något som behöver din uppmärksamhet och det händer mer ofta än sällan att du hamnar i ett helt annat område än planerat då du stött på en person med ett hett tips om ett bra byte, eller liknande.

Dutch Van Der Linde-gänget är lika en minst lika viktiga som Arthur och Dutch själva. Gänget består bland annat av medlemmar vi jagade i föregående spel som Bill Williamson och Javier Escuella samt John Marston med familj. Det är en blandad kompott färgstarka individer som du kommer få lära känna under spelets gång.

Något som Rockstar alltid varit bra på är att skapa intressanta sidokaraktärer, men i GTA-serien har dessa individer varit väldigt utspridda på kartan. I RDR2 finns det intressanta personer som du stöter på runt om i världen, men de flesta intressanta karaktärer har du i gängets läger. Detta gör att du får se hur karaktärerna interagerar med varandra och Arthur, vilket inte bara är underhållande utan gör även att du skapar en relation med karaktärerna.

Utöver att indirekt skapa relationer med karaktärerna så har du alltid möjlighet att interagera med karaktärerna och följa med dem på diverse uppdrag av olika slag. Oavsett om du drar ut och fiskar med Javier eller rånar en varutransport med Micah så kommer du snabbt inse att Rockstar lagt ner väldigt mycket tid på att göra dina kumpaner till relativt verkliga människor som du kan, och troligtvis kommer, lära dig älska. Eller hata.

Något som jag verkligen uppskattar med spelet är dess tempo. Andra spel har en tendens att kasta episka händelser på dig som spelare varje sekund, men i RDR2 har du all möjlighet att andas och reflektera över händelsen och dina val. Rider du hem från ett episkt bankrån eller en lyckad jakt kommer du troligtvis ha en känsla av uppfyllelse som är svårslagen och rätt unik på spelfronten.

På tal om tempo så finns det rätt få möjligheter för dig att snabba upp spelupplevelsen. Det finns inget lättillgängligt fast travel-system, utan du måste leta upp tåg eller diligens som får ta dig till någon av de tillgängliga hållplatserna. Det finns dock möjlighet att snabbresa via Arthurs uppgraderade rum, men det tar en tid innan du kan låsa upp dessa resor. Vill du ta dig någonstans på kartan är det oftast snabbast och smidigast att ta en ridtur dit. Det är dock möjligt att göra resan lite lättare genom att aktivera Cinematic Mode som gör att hästen håller sig på vägen och du behöver bara hålla in X eller A för att ta dig fram.

Som vi nämnde redan i vår preview finns det möjlighet att uppgradera gängets läger på flera olika sätt. Bland annat kan du använda insamlade pengar för att göra mer ammunition, mat och andra resurser tillgängliga för dig i lägret och sedan har du möjlighet att göra vagnarna och lägret lite finare med dina jaktbyten.

Under dina äventyr kommer du i tid i otid ställas inför diverse val som kan påverka din spelupplevelse. Till exempel handlar valen ofta om att döda vittnen efter ett bankrån eller om du ska ta emot pengar eller ej från personer du nyligen hjälpt. Här kickar Honor-systemet in och är du en rättvisans man så kommer spelvärldens befolkning att bemöta dig med respekt. Känner du för att vara en riktig usling till laglös individ kommer individer rygga tillbaka en aning när du rider in i städer och vara aningen rädda för dig om du försöker interagera med dem. Under spelets gång dyker dessa val upp titt som tätt, oftast i de större story-uppdragen, men du kan också påverka din honor-ställning genom att vara snäll eller elak runtom i världen.

Att interagera med världen är busenkelt. Det enda du behöver göra när du vill prata med någon är att hålla in vänster trigger-knapp och sedan välja något av alternativen. Beroende på situationen så får du flera val när det kommer till interaktion som bland annat att hälsa, vara hotfull, desarmera situationer och sedan har du förstås alltid möjlighet att ta upp ditt vapen ur hölstret och råna individen.

Djur spelar nästan en lika stor del i Red Dead Redemption 2 som människorna vi träffar. Det finns över 200 olika djur och alla går att jaga för mat och resurser. Att jaga är en av de många sidoaktiviteter som du troligtvis kommer tillbringa timmar med och vill du anta en ordentlig utmaning så kan du försöka jaga några av de legendariska bestarna som finns runtom i världen. När du flått något av de legendariska djuren så får du tillgång till lite unika föremål som ger dig en buff av något slag. Typ som att du kan plocka upp dubbelt så mycket resurser från en källa.

Utöver djuren du jagar finns det även 19 olika hästraser att bekanta sig med. Till skillnad från Grand Theft Auto-serien där du har tillgång till en halv miljard olika bilar som du kan hoppa in i precis när som helst så kommer du troligtvis spela igenom större delen av Red Dead Redemption 2 med en häst. När du hittat en som passar dig så kommer du inte vilja byta ut den med någon annan. Speciellt inte efter att du har avvarat timmar på hästens rygg och ni knutit ett band med den fyrbenta besten.

Ju starkare band du har med hästen desto bättre blir den. Till en början kan du praktiskt bara bromsa med hästen, men efter ett tag får du fler manövreringsmöjligheter som att sladda och stegra samt att hästen blir bättre på att hantera eldstrider utan att den ballar ur.

Hästar är inte det enda som förbättras med tiden. Även vapen förbättras vid användning, men du måste se till att hålla vapnen rena och fräscha för att kunna maximera effektiviteten. Vapnen slits ut med tiden och för att förbättra kvaliteten behöver du inspektera vapnet och sedan applicera vapenolja. Du behöver alltså inte gå till någon vapenhandlare för att reparera vapen, utan underhållning kan du sköta helt själv, vilket är något vi uppskattar.

Vapnena går, precis som mycket annat i spelet, att modifiera med hög detaljrikedom. Till exempel kan du välja olika metaller på olika delar av vapnet, så om du vill ha en avtryckare av guld, pistolgrepp i elfenben och orientaliska mönster på pipan så är det fullt möjligt.

Musiken var något vi reagerade på under vår förhandstitt av Red Dead Redemption 2. Precis som vi nämnde i vår preview har spelet ett dynamiskt soundtrack och kompositören Woody Jackson levererat 192 unika ljudslingor som drar igång beroende på vad som händer i spelet. Skrittar du med din häst genom en grönskande skog kommer några avslappnande stråkar medan bombastisk musik slungas ur högtalarna om du hamnar i en episk eldstrid. Det dynamiska soundtracket låter riktigt bra och lyckas ständigt bygga på den stämning som skapas av miljöerna och händelserna.

Spelet går att spela helt utan gränssnitt om du känner för att köra en lite mer uppslukande upplevelse. Du måste då hålla stenkoll på dina vapen för att hålla reda på hur många skott som finns kvar samt lyssna noga på vad dina uppdragsgivare säger när de levererar vägbeskrivningar. Vid release kommer det även finnas en kompanjonsapp till spelet som ger dig tillgång spelkartan som uppdateras i realtid, information om Arthurs hälsa, Arthurs journal och lite annan användbar information som kan vara bra att ha nära till hands.

2018 har redan levererat några av de snyggaste liren någonsin, som Spider-Man eller God of War, och Red Dead Redemption 2 är inget undantag. Spelet är byggt på en uppdaterad version av RAGE, som även används i Grand Theft Auto V, och Rockstar har verkligen gjort ett riktigt bra jobb med grafiken. Texturer ser riktigt bra ut, karaktärerna är väldesignade och kläderna är urläckra och när du ser solstrålar skina igenom träden när du skrittar genom en dimmig skog är det svårt att inte bli imponerad. Även om du spenderat mer än en arbetsvecka i spelet så kommer du stöta på områden och miljöer som får tid att tappa hakan.

Något som kom som en liten chock var hur brutalt spelet kan vara. Till exempel blir detta rätt tydligt när du är ute och jagar och ska flå ditt byte. På de stora djuren använder Arthur sin kniv för att få loss skinnet och godbitarna på insidan, men när det kommer till mindre djur får vi se Arthur slita loss skinnet med sina bara händer. Första gången jag såg Arthur dra skinnet av en hare yttrade jag ett litet ”holy shit”, vilket praktiskt taget aldrig händer då jag inte är så verbal när jag spelar. Och samma sak hände första gången jag sköt en buse i huvudet med en hagelbrakare. Även om det är samma spelmotor som GTA V så har Rockstar gjort upplevelsen aningen köttigare i RDR 2.

Med RAGE-motorn kommer det dock lite knepig fysik som kan vara lite jobbig att komma överens med om du inte spelat allt för mycket GTA V. Men efter några timmar med spelet kan du hantera Arthurs småaktiga fyllobeteende utan problem. Och om ni har lirat GTA-spel så borde ni inte heller ha några problem med själva pangandet i spelet.

På tal om prestanda så flyter spelet på riktigt bra i 30 fps. Det hade varit trevligt om spelet rullade i 60, men det är verkligen ingen dealbreaker att det körs i 30 bilder per sekund.

Allt som allt så har Rockstar levererat ett riktigt bra spel. Spelet ser riktigt bra ut, är fullt av intressanta karaktärer, episka ögonblick, aktiviteter som kommer underhålla dig i timmar och ett allmänt lugn som jag inte visste att jag skulle fullkomligt älska.

Red Dead Redemption 2 är inte bara ett av årens bästa spelupplevelser, utan även den bästa spelupplevelsen vi fått den här konsolgenerationen. Tempot gör att spelet kanske inte är för alla, men om du kan hantera det så kommer du verkligen inte bli besviken av Red Dead Redemption 2. Red Dead Redemption 2 är en solklar 10-poängare.

I vanlig ordning: Om ni har några frågor om spelet så är det bara att skriva ner dem i kommentarerna så försöker vi svara till vår bästa förmåga.

Red Dead Redemption 2 släpps 26 oktober till Playstation 4 och Xbox One.

Läs mer
70.8°
0

Vi kan inte sluta spela Red Dead Redemption 2

Rockstar briljerar igen

Borat Subsequent Moviefilm är här!
Skåda precis nu på Prime Video

Idag är det fredag och det betyder att man får unna sig lite audiovisuell underhållning tillsammans med nära och kära. Det finns en och annan film eller serie att titta på, men vill man kika på något nytt så kan ni hoppa över till Amazon Prime Video och starta Borat Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe to American Regime for Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan, även känd som Borat 2, som släpps idag på streamingtjänsten. Länk till filmen på Prime Video har ni här nere till vänster. Tumnagel
37.0°
+
André Stray
0

Uppdaterade Hyundai i30 blir din från 204.900 kronor
Nu som mildhybrid

Igår drog Hyundai igång försäljningen av uppdaterade i20 som vi fick en skymt av i februari för första gången. Bilen kostar från 204.900 kronor och för de pengarna får du i30 5-dörrars. i30 Kombi kostar från 214.900 kronor och i30 Fastback från 234.900 kronor. Förutom en ny design bjuder bilen bland annat på uppkopplingsmöjligheter och mildhybridteknik. Nytt är också att man för första gången även erbjuder i30 Kombi med N Line-paketet. Läs allt om nyheterna i pressmeddelandet nedan. Tumnagel
37.0°
+
Bobby Green
0

Edward Snowden får permanent uppehållstillstånd i Ryssland
Kan nu hålla sig borta från USA för alltid

Den amerikanske visselblåsaren Edward Snowden har nu beviljats permanent uppehållstillstånd i Ryssland rapporterar nyhetsbyrån Reuters. Snowden flydde från USA 2013 efter det att han läckt ut en massa hemliga grejer om den amerikanske säkerhetsmyndighetens NSA:s övervakningsarbete. Han landade till slut i Ryssland där han tros ha befunnit sig med hjälp av temporära uppehållstillstånd sedan dess. Snowden uppges hålla en förhållandevis låg profil på sin okända vistelseord i Ryssland men använder ibland sociala medier för att kommunicera med omvärlden. Tumnagel
41.5°
+
Wille Wilhelmsson
0

Storytrailer för Immortals: Fenyx Rising
Samt några förhandtittar

Ubisoft har redan betat av grekisk mytologi i Assassinx27s Creed: Odyssey, men det finns fler berättelser och äventyr att ta del av. Utvecklarna har släppt en ordentlig storytrailer för Immortals: Fenyx Rising och i den får vi reda på varför vi ska slåss och äventyra i spelet. Mer specifikt handlar det om titanen Typhon som har gjort livet surt för olika grekiska gudar och det är upp till Fenyx att rädda gudarna och sätta stopp för Typhon en gång för alla. Immortals: Fenyx Rising släpps 3 december till PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X och Stadia. På Stadia kan du testa en demoversion av spelet precis nu. Här under hittar ni förhandstittar av spelet från ACG och IGN samt lite extra gameplay. Tumnagel
37.4°
+
André Stray
0

Fiat 500 nu med en liten extra dörr på passagerarsidan
Gör det enklare att komma in i baksätet

Fiat presenterar nu en ny version av nya eldrivna 500:an och den här kallas för 500 3+1. Den får en liten extra dörr på passagerarsidan som ska göra det enklare att komma in i baksätet - mycket likt lösningen Mazda RX-8 har. Den nya versionen är speciellt framtagen för föräldrar som har ett eller fler barn, och då ska alltså den lilla dörren underlätta när dessa ska i och ur. Dörren är som ni kan se bakhängd och av säkerhetsskäl går det endast att öppna denna när framdörren redan har öppnats. Dörrkonstruktionen ökar vikten på bilen med 30 kilo. Prislappen i Italien startar på 19.900 euro. Tumnagel
43.1°
+
Bobby Green
0

Garmins nya klocka kan streama din puls
Så att dina tittare kan se hur upphetsad du är

Garmins nya klocka Instinct Esports Edition är försedd med en rätt så unik funktion som låter användare streama data från klockans pulsmätare medan de sänder live via någon tjänst som har stöd för det. Funktionen är primärt utvecklad för de som livestreamar sina spelsessioner och tanken är givetvis att deras tittare ska kunna följa hur spelarens puls går upp och ner under spelandet. Förutom det är klockan är försedd med en funktion som kan mäta pulsen och spelarens stress vilket sedan går att analysera i Garmins Connect-app. Batteritiden är tre dagar i esports-läget och upp till 14 dagar i smartklocks-läget. Garmin Instinct Esports Edition går att köpa nu och kostar 3500 kronor. Tumnagel
35.6°
+
Wille Wilhelmsson
0

Trailer för News of the World
Tom Hanks är nyhetsbärare

Efter teasern kommer nu den ordentliga trailern för News of the World som är en ny vilda västern-aktig film med Tom Hanks där han spelar nyhetsbärare. Släpps på bio till jul. Tumnagel
38.0°
+
Bobby Green
0

BMW släpper en Classic-version av R 18
Får vindruta, större framhjul och bönpall

I våras släppte BMW Motorrad glidarhojen R 18. Nu kommer den i ett Classic-utförande som innebär fler LED-strålkastare, ett större framhjul på 16 tum och en vindruta. Den har även en bönpall och packväskor där bak. Allt för att göra hojen lite mer bekväm på långturer. First Edition får specialsaker i svart och vitt och mer krom. Givetvis även ett gäng extra emblem som skvallrar att det handlar om en specialversion. Precis som vanliga R 18 har Classic en tvåcylindrig maskin på 1,8 liter som ger 91 hästar och 150 newtonmeter i vrid. Det svenska priset är från 279.900 kronor. Tumnagel
37.4°
+
Bobby Green
0

WhatsApp visar upp ny shopping-funktion
Handla direkt i chatten

Facebooks meddelandetjänst WhatsApp utökar sin satsning på shopping i sin app och har nu visat upp lite av hur man ser framtiden för det. I ett videoklipp visar WhatsApp upp en funktion som låter användare handla saker direkt via direktmeddelanden i deras app. WhatsApp skriver om detta: "This is how easy we think messaging a business should be - browsing through a store’s catalog in a chat, adding an item to your cart, placing your order and getting fast responses to questions." WhatsApp nämner inte när man planerar att lansera shopping i direktmeddelanden och inte heller vilka marknader som är aktuella för det. Tumnagel
29.2°
+
Wille Wilhelmsson
0

Priserna klara för Kia Sorento som laddhybrid
Kostar från 579.900 kronor

Nu är hela den svenska prislistan för nya Kia Sorento klar. Suven kostar från 469.900 kronor (kampanjpris, ordinarie 490.200 kronor) och för den slanten får du versionen som heter 2.2 CRDi DCT AWD Action. Hetast kanske laddhybriden blir och för den får man betala från 579.900 kronor. Då är det också utrustningsnivån Action som gäller. Vidare finns Advance (609.800 kronor), Advance Plus (639.700 kronor) och Advance Plus Panorama (654.600 kronor). Laddhybriden kombinerar en turbomatad bensinfyra på 1,6 liter med en elmotor och den sammanlagda systemeffekten ligger på 265 hästar och 350 newtonmeter. Batteripacket är på 13,8 kWh och på en full laddning ska man kunna köra 5,3 mil på bara el. Drivningen sker på alla fyra hjulen. Nya Sorento börjar säljas snart och de första kunderna ska få sina bilar nästa vår. Tumnagel
35.0°
+
Bobby Green
0

Trailer för Dreamland
Margot Robbie spelar bankrånare

Dreamland är en film som Margot Robbie både producerat och medverkar i. I den spelar hon en bankrånare som har ett högt pris på sitt huvud. Hon träffar en snubbe från en småstad i Texas och de båda drar söderut för att undkomma lagens långa arm. Filmen släpps den 13 november. Tumnagel
38.5°
+
Bobby Green
0

Beta-version av Teslas helt självkörande system ute nu
Ett gäng utvalda personer har fått uppdateringen

Ni har säkert hört talas om att Teslas bilar "har all hårdvara som behövs för total självkörningsförmåga". Och nu är det där med total självkörningsförmåga här, i alla fall i beta-version. Ett gäng utvalda personer som anses som vara experter och extra försiktiga i trafiken. Alla kan alltså inte ta del av uppdateringen än men nu är den ute och enligt uppgift håller NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) i USA väldigt mycket koll på utvecklingen. Betan som rullats ut nu kommer användas för att samla in massa data och ytterligare förbättra tekniken. Om allt går som det är tänkt kommer en skarp version att släppas senare i år, och den kommer då att kosta 2000 dollar. Now that Tesla FSD beta is out in limited release, FSD price (new or upgrade) will go up by ~$2k on Monday— Elon Musk (@elonmusk) October 22, 2020 Overly cautious at a roundabout... I didn’t have to interact until the end of the process. Not bad for the first attempt! Go FSD BETA! pic.twitter.com/3gPkztUWgY— Brandonee916 (@brandonee916) October 22, 2020 Tumnagel
36.9°
+
Bobby Green
0

Stockholms Filmfestival kommer att bli av
Blir dock nedbantad på grund av pandemin

Stockholms Filmfestival planerar att genomföra höstens arrangemang trots den pågående pandemin och har nu släppt programmet inför detta. Det handlar om ett nedbantat program vilket givetvis beror på att ekonomin och annat påverkats av pandemin. I år kommer festivalen att visa 75 filmer från ett fyrtiotal länder. festivalchefen Git Scheynius så under presentationen av programmet till Stockholms Filmfestival: "Anledningen till att vi bara har hälften som mycket filmer som andra år beror dels på att det är brist på film internationellt, dels på att visningarna blir dyrare." Den 31:a upplagan av Stockholms filmfestival äger rum den 11–22 november. Tumnagel
34.1°
+
Wille Wilhelmsson
0

Igår var det Tillbaka till framtiden-dagen
Universal Pictures släpper hyllningsfilm

Igår var det den 21 oktober 2020. Tillbaka till framtiden-dagen alltså. Och i år är den ganska så speciell eftersom datumet nu har hunnit bli 35 år gammalt. Det missade vi att skriva om igår så det kommer idag istället. För att fira denna fantastiska händelse har Universal Pictures pusslat ihop hyllningsfilmen här ovan. Bonusklipp nedan. Tumnagel
43.1°
+
Bobby Green
0

PufferBot gör drönare lite mindre farliga
Skyddar även drönaren från att skadas

Forskare på amerikanska University of Colorado Boulder har utvecklat ett slags säkerhetssystem som gör drönare mindre farlig för sin omgivning samtidigt som det även kan skydda drönaren från att skadas. Man kallar sitt system för PufferBot och det handlar om en slags skyddande ställning i plast som fälls ut om drönarens rörelsesensorer känner av att det är i närheten av något. PufferBot har fått sitt namn efter blåsfisken, som på engelska heter Pufferfish, en fisk som blåser upp sig vid annalkande fara, främst för att undvika att bli svald av större rovdjur. Huruvida vi kan få se skyddsanordningar som PufferBot på kommersiella drönare återstår att se. Tumnagel
36.9°
+
Wille Wilhelmsson
0

Pininfarina presenterar laddbox till Battista
Du kan få den i samma färg som bilen

Pininfarina har slagit sina påsar ihop med Green Motion och tagit fram en laddbox speciellt för den eldrivna superbilen Battista. Det går ju liksom inte an att ha en random-box som Svensson har när man äger en bil av den här kalibern. Boxen som är tillverkad av återvunnet och organiskt material heter Residenza och man kan få den i samma färg som sin bil, såklart. I Europa erbjuder den AC-laddning på 22 kW, i Nordamerika är effekten bara 7,2 kW. Battista har ett batteripack på 120 kWh och det kan laddas fullt på sex timmar med hjälp av boxen. I Europa kommer den med Typ 2-kabel. Boxen går givetvis att styra via sin smarta telefon och den är kompatibel med Google Assistant och Amazon Alexa. Förutom att ladda hemma ger Pininfarina alla Battista-ägare fem år gratis laddning via laddnätverket ChargePoint. De erbjuder 115.000 stycken platser att ladda på i Europa och Nordamerika. Där kan man ladda med 180 kW och man kan då få från 20-80 procent på 25 minuter. Vad man får betala för Residenza framgår inte men det spelar troligtvis inte så stor roll heller. Tumnagel
39.1°
+
Bobby Green
0

Microsoft experimenterar med haptiska VR-kontroller
Känn det du rör i den virtuella verkligheten

Microsoft fortsätter att experimentera med handkontroller för att styra spel och andra upplevelser i VR. Nu har man visat upp en ny experimentell handkontroll med vilken användaren ska kunna känna saker den vidrör och tar tag om i den virtuella verkligheten. Microsoft kallar handkontrollen för "Haptic PIVOT" och den är försedd med anordningar som kan ge användaren en fysisk känsla av beröring när den tar tag i digitala objekt i VR-upplevelser. Handkontrollerna är designade för att fungera i par så att användaren även kan få känslan av hur det kan vara att till exempel greppa tag i ett tvåhands-svärd i ett VR-spel. Den haptiska anordningen i "Haptic PIVOT" fälls tillbaka när den inte används vilket då lämnar användarens händer fria för att till exempel använda ett tangentbord, något som kan vara lite komplicerat med till exempel de olika typer av haptiska VR-handskar som visats upp de senaste åren. Det här handlar som sagt om ett forskningsprojekt från Microsoft och om vi någonsin får se "Haptic PIVOT" eller en variant av detta på marknaden är oklart. Tumnagel
45.5°
+
Wille Wilhelmsson
0

Trailer för Ma Rainey's Black Bottom
Spelfilm om Mother of the Blues

Gertrude Malissa Nix Rainey, eller Ma Rainey som var hennes smeknamn, var en amerikansk sångare, kompositör och textförfattare som levde mellan 1886 och 1939. Hon sägs vara den första kända professionella bluessångaren och kallades för "Mother of the Blues". Nu kommer en film om henne och den heter Ma Raineyx27s Black Bottom. Viola Davis spelar Ma och i rollerna ser vi även Chadwick Boseman i hans sista film innan han gick bort. Premiär på Netflix den 18 december. Tumnagel
37.8°
+
Bobby Green
0

Idag är det Global Champagne Day
Skumpa i glaset!

Idag är det fredag och det ska ju givetvis firas eftersom det är veckans allra bästaste dag. Som av en händelse är det idag även Global Champagne Day och då passar det ju ännu bättre att hälla upp lite bubbel för att fira. Och det ska vara champagne nu, inte bara något mousserande. Vilken champagne dricker du helst? Tumnagel
81kg
+
Bobby Green

Återvinningsbara och nedbrytbara jeans
Nytt från Weekday

Weekday presenterar nu Klean Jeans och Milton Denim Jacket som är en kapsel-kollektion med återvinningsbara och nedbrytbara jeans-plagg. Det här är en del av Ellen MacArthur Foundation’s Jeans ReDesign Project och plaggen är tillverkade av en blandning av återanvänd och organisk bomull. "För oss är inte detta en engångsföreteelse, vi undersöker nu hur vi kan bli effektivare och mer ansvarstagande i all vår design, säger Per Axen, ansvarig för denimdesigner på Weekday. Vi måste tänka på varje detalj som tillskärning, tyg, passform och till och med förpackningen, och nu när vi gjort det kommer vi att undersöka hur vi kan med oss dessa lärdomar och föra in dem i framtida design. Vi är till exempel väldigt glada över det faktum att vi nu har börjat återanvända konsument- och industriavfall i alla våra denimprodukter för SS21." Tumnagel
87kg
+
Bobby Green

Banksy-tavla såld för 7,6 miljoner pund
Show Me the Monet blev dyr

Banksys oljemålning "Show Me the Monet" har nu sålts på auktion för hela 7,6 miljoner pund - motsvarade nästan 87 miljoner kronor. Målningen är en pastisch på en av Claude Monets näckrostavlor, men i vattnet bland näckrosorna ligger det på Banksys tavla även två stycken kundvagnar och en vägkon. Tumnagel
89kg
+
Bobby Green

Öl-bryggning hos Nils Oscar
Med David Kringlund

Bartendern och drinkexperten David Kringlund har vi skrivit en del om tidigare. I sitt senaste klipp besöker han bonden Thomas och Nils Oscars bryggeri för att spana in hur det går till att brygga lite öl. Tumnagel
108kg
+
Bobby Green

Buda hem Neos kläder från The Matrix Reloaded
Eller Jokerns slips

I år kommer Prop Stores årliga auktion med ikoniska grejer från både TV-shower och filmer att innehålla saker från bland annat Pretty Woman, Alien och The Matrix Reloaded. Totalt handlar det om 900 stycken olika saker som ska auktioneras iväg. Från Matrix kommer Neos outfit att erbjudas och den väntas gå för mellan 52.000 och 78.000 dollar. Andra godsaker är Jokerns slips från The Dark Knight som väntas gå för mellan 10.000 och 13.000 dollar. Sen kommer även Obi-Wan Kenobis ljussabel från Star Wars: Revenge of the Sith att klubbas iväg, och den väntas gå för mellan 103.000 och 155.000 dollar. Den 29 oktober kommer katalogen med allt som erbjuds att gå live på länken nedan. Själva auktionen äger rum mellan den 1-2 december. Tumnagel
94kg
+
Bobby Green

71 Nirvana-riffs på fem minuter
Det svänger ju

Den här killen gillar verkligen Nirvana och bestämde sig för att spela så många riffs från bandets låtar som möjligt på fem minuter och det blev 71 stycken. Tumnagel
100kg
+
Bobby Green

Rockgruppen KISS presenterar mörk rom
Lanseras idag

Den legendariska rockgruppen KISS lanserar idag KISS Black Diamond Premium Dark Rum - deras första mörka rom i samlingen KISS Rum Kollection. Romen är döpt efter en av gruppens mest kända låtar och den har lagrats på ekfat i upp till 15 år. Smaken ska ha väldefinierade toner av torkad aprikos, arrak, vanilj, nötter, torkade dadlar, vaniljpudding, kanel och choklad. Romen har en alkoholhalt på 40 procent och för en flaska som rymmer 50 centiliter får man betala 369 kronor. Tumnagel
69kg
+
Bobby Green

Miley Cyrus gör cover på The Cranberries Zombie
Och några andra låtar

Små ställen med live-scener har det ganska så tufft just nu i corona-tider. För att försöka göra något i alla fall anordnades National Independent Venue Association en tre dagar lång virtuell festival som de kallade Save Our Stages. 35 stycken olika artister deltog över hela USA, däribland Macklemore, Foo Fighters, Reba McEntire och Miley Cyrus. Här får vi se och höra Miley på nattklubben Whiskey a Go Go i Los Angeles där hon bland annat framför The Cranberries klassiker Zombie. Bonusklipp nedan. Tumnagel
97kg
+
Bobby Green

Kyckling och dumplings
Mumma!

Farideh är tillbaka med ännu mer härlig matlagning och denna gång är det kyckling och dumplings som står på menyn. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green

Ny glass med glöggsmak
Årets julnyhet från Sia

Sia presenterar nu årets Tomteglass och det är Glöggmys. Precis som namnet antyder handlar det om glass med smak av glögg. Det finns även slingor av glöggrippel och rostad hackad mandel i byttan. Släpps i butik i begränsad upplaga i slutet av oktober. Tumnagel
97kg
+
Bobby Green

Baileys Salted Caramel nu i ordinarie sortimentet
Hurra!

Baileys Salted Caramel blir nu en permanent medlem i Baileys-familjen. Här har man som väntat blandat Baileys Original Irish Cream med karamell och salt och fått till den omåttligt populära kombinationen salted caramel. Alkoholhalten ligger på 17 procent. En flaska blir din för 205 kronor. Tumnagel
95kg
+
Bobby Green

The Kinks - You Really Got Me
Fredagsklassikern

I år är det 50 år sedan den brittiska rockgruppen The Kinks släppte albumet Lola Versus Powerman and the Moneygoround, Part One. Denna platta anses vara en av gruppens allra bästa och den största hiten därifrån är Lola. En av gruppens mest kända låtar lär dock vara You Really Got Me så därför kör vi den som klassiker denna vecka. För att fira 50-årsjubileet kommer en Deluxe Box som innehåller nya versioner och outgivet material att släppas den 11 december. Bonusklipp nedan. Tumnagel
91kg
+
Bobby Green