m
Vi kan inte sluta spela Red Dead Redemption 2

Vi kan inte sluta spela Red Dead Redemption 2
Rockstar briljerar igen

Spel / Feature

TL;DR: Vi har spenderat drygt en arbetsvecka med Red Dead Redemption 2 och vi vill tillbringa ännu mer tid i spelet. Red Dead Redemption 2 är inte bara ett av årets måsten, utan även den här konsolgenerationens.

Spelet börjar, likt många andra Rockstar-lir, mitt i berättelsen. Arthur och Dutch Van Der Linde-gänget är på rymmen och försöker hitta skydd i en snöstorm. Vi får reda på att livet strulat till sig en aning i samband med ett rån i den fiktiva staden Blackwater och lagen är på jakt efter Van Der Linde-gänget. Samtidigt som Dutch försöker hålla sina kumpaner vid liv smider han planer om hur de kan tjäna mer pengar och det tar inte lång tid innan vi placerar ut dynamit på ett järnvägsspår för att råna ett tåg med diverse monetära godsaker, vilket inte riktigt går som planerat. Under bara den första timmen lyckas Rockstar cementera spelets ton och stämning som håller praktiskt taget spelet ut.

Utan att gå in på allt för mycket detaljer om storyn så är det en fängslande berättelse om en utstött grupps överlevnad i en värld där de inte längre är välkomna. Du kommer få lära känna gänget du jagade i det tidigare spelet och se i första hand hur den karismatiske och inspirerande ledaren Dutch successivt tar större och större risker för att hålla sitt gäng vid liv, på gott och ont.

Berättelsen tar Arthur Morgan och gänget från snötäckta berg i norr, träskmarker i öst, milsvida öppna fält, stora städer som New Orleans-inspirerade Saint Denis och ett par områden som överraskade rejält. Miljömässigt är det stor variation och oavsett var du befinner dig så är områdena fulla av liv med djur som springer omkring i skogen eller folk som glider runt i städerna. I vår preview skrev vi att Red Dead Redemption 2 kändes som det närmsta vi kommer en Westworld-liknande upplevelse och efter att ha tillbringat ännu mer timmar i spelet så är detta mer eller mindre ett faktum. Det finns alltid något som behöver din uppmärksamhet och det händer mer ofta än sällan att du hamnar i ett helt annat område än planerat då du stött på en person med ett hett tips om ett bra byte, eller liknande.

Dutch Van Der Linde-gänget är lika en minst lika viktiga som Arthur och Dutch själva. Gänget består bland annat av medlemmar vi jagade i föregående spel som Bill Williamson och Javier Escuella samt John Marston med familj. Det är en blandad kompott färgstarka individer som du kommer få lära känna under spelets gång.

Något som Rockstar alltid varit bra på är att skapa intressanta sidokaraktärer, men i GTA-serien har dessa individer varit väldigt utspridda på kartan. I RDR2 finns det intressanta personer som du stöter på runt om i världen, men de flesta intressanta karaktärer har du i gängets läger. Detta gör att du får se hur karaktärerna interagerar med varandra och Arthur, vilket inte bara är underhållande utan gör även att du skapar en relation med karaktärerna.

Utöver att indirekt skapa relationer med karaktärerna så har du alltid möjlighet att interagera med karaktärerna och följa med dem på diverse uppdrag av olika slag. Oavsett om du drar ut och fiskar med Javier eller rånar en varutransport med Micah så kommer du snabbt inse att Rockstar lagt ner väldigt mycket tid på att göra dina kumpaner till relativt verkliga människor som du kan, och troligtvis kommer, lära dig älska. Eller hata.

Något som jag verkligen uppskattar med spelet är dess tempo. Andra spel har en tendens att kasta episka händelser på dig som spelare varje sekund, men i RDR2 har du all möjlighet att andas och reflektera över händelsen och dina val. Rider du hem från ett episkt bankrån eller en lyckad jakt kommer du troligtvis ha en känsla av uppfyllelse som är svårslagen och rätt unik på spelfronten.

På tal om tempo så finns det rätt få möjligheter för dig att snabba upp spelupplevelsen. Det finns inget lättillgängligt fast travel-system, utan du måste leta upp tåg eller diligens som får ta dig till någon av de tillgängliga hållplatserna. Det finns dock möjlighet att snabbresa via Arthurs uppgraderade rum, men det tar en tid innan du kan låsa upp dessa resor. Vill du ta dig någonstans på kartan är det oftast snabbast och smidigast att ta en ridtur dit. Det är dock möjligt att göra resan lite lättare genom att aktivera Cinematic Mode som gör att hästen håller sig på vägen och du behöver bara hålla in X eller A för att ta dig fram.

Som vi nämnde redan i vår preview finns det möjlighet att uppgradera gängets läger på flera olika sätt. Bland annat kan du använda insamlade pengar för att göra mer ammunition, mat och andra resurser tillgängliga för dig i lägret och sedan har du möjlighet att göra vagnarna och lägret lite finare med dina jaktbyten.

Under dina äventyr kommer du i tid i otid ställas inför diverse val som kan påverka din spelupplevelse. Till exempel handlar valen ofta om att döda vittnen efter ett bankrån eller om du ska ta emot pengar eller ej från personer du nyligen hjälpt. Här kickar Honor-systemet in och är du en rättvisans man så kommer spelvärldens befolkning att bemöta dig med respekt. Känner du för att vara en riktig usling till laglös individ kommer individer rygga tillbaka en aning när du rider in i städer och vara aningen rädda för dig om du försöker interagera med dem. Under spelets gång dyker dessa val upp titt som tätt, oftast i de större story-uppdragen, men du kan också påverka din honor-ställning genom att vara snäll eller elak runtom i världen.

Att interagera med världen är busenkelt. Det enda du behöver göra när du vill prata med någon är att hålla in vänster trigger-knapp och sedan välja något av alternativen. Beroende på situationen så får du flera val när det kommer till interaktion som bland annat att hälsa, vara hotfull, desarmera situationer och sedan har du förstås alltid möjlighet att ta upp ditt vapen ur hölstret och råna individen.

Djur spelar nästan en lika stor del i Red Dead Redemption 2 som människorna vi träffar. Det finns över 200 olika djur och alla går att jaga för mat och resurser. Att jaga är en av de många sidoaktiviteter som du troligtvis kommer tillbringa timmar med och vill du anta en ordentlig utmaning så kan du försöka jaga några av de legendariska bestarna som finns runtom i världen. När du flått något av de legendariska djuren så får du tillgång till lite unika föremål som ger dig en buff av något slag. Typ som att du kan plocka upp dubbelt så mycket resurser från en källa.

Utöver djuren du jagar finns det även 19 olika hästraser att bekanta sig med. Till skillnad från Grand Theft Auto-serien där du har tillgång till en halv miljard olika bilar som du kan hoppa in i precis när som helst så kommer du troligtvis spela igenom större delen av Red Dead Redemption 2 med en häst. När du hittat en som passar dig så kommer du inte vilja byta ut den med någon annan. Speciellt inte efter att du har avvarat timmar på hästens rygg och ni knutit ett band med den fyrbenta besten.

Ju starkare band du har med hästen desto bättre blir den. Till en början kan du praktiskt bara bromsa med hästen, men efter ett tag får du fler manövreringsmöjligheter som att sladda och stegra samt att hästen blir bättre på att hantera eldstrider utan att den ballar ur.

Hästar är inte det enda som förbättras med tiden. Även vapen förbättras vid användning, men du måste se till att hålla vapnen rena och fräscha för att kunna maximera effektiviteten. Vapnen slits ut med tiden och för att förbättra kvaliteten behöver du inspektera vapnet och sedan applicera vapenolja. Du behöver alltså inte gå till någon vapenhandlare för att reparera vapen, utan underhållning kan du sköta helt själv, vilket är något vi uppskattar.

Vapnena går, precis som mycket annat i spelet, att modifiera med hög detaljrikedom. Till exempel kan du välja olika metaller på olika delar av vapnet, så om du vill ha en avtryckare av guld, pistolgrepp i elfenben och orientaliska mönster på pipan så är det fullt möjligt.

Musiken var något vi reagerade på under vår förhandstitt av Red Dead Redemption 2. Precis som vi nämnde i vår preview har spelet ett dynamiskt soundtrack och kompositören Woody Jackson levererat 192 unika ljudslingor som drar igång beroende på vad som händer i spelet. Skrittar du med din häst genom en grönskande skog kommer några avslappnande stråkar medan bombastisk musik slungas ur högtalarna om du hamnar i en episk eldstrid. Det dynamiska soundtracket låter riktigt bra och lyckas ständigt bygga på den stämning som skapas av miljöerna och händelserna.

Spelet går att spela helt utan gränssnitt om du känner för att köra en lite mer uppslukande upplevelse. Du måste då hålla stenkoll på dina vapen för att hålla reda på hur många skott som finns kvar samt lyssna noga på vad dina uppdragsgivare säger när de levererar vägbeskrivningar. Vid release kommer det även finnas en kompanjonsapp till spelet som ger dig tillgång spelkartan som uppdateras i realtid, information om Arthurs hälsa, Arthurs journal och lite annan användbar information som kan vara bra att ha nära till hands.

2018 har redan levererat några av de snyggaste liren någonsin, som Spider-Man eller God of War, och Red Dead Redemption 2 är inget undantag. Spelet är byggt på en uppdaterad version av RAGE, som även används i Grand Theft Auto V, och Rockstar har verkligen gjort ett riktigt bra jobb med grafiken. Texturer ser riktigt bra ut, karaktärerna är väldesignade och kläderna är urläckra och när du ser solstrålar skina igenom träden när du skrittar genom en dimmig skog är det svårt att inte bli imponerad. Även om du spenderat mer än en arbetsvecka i spelet så kommer du stöta på områden och miljöer som får tid att tappa hakan.

Något som kom som en liten chock var hur brutalt spelet kan vara. Till exempel blir detta rätt tydligt när du är ute och jagar och ska flå ditt byte. På de stora djuren använder Arthur sin kniv för att få loss skinnet och godbitarna på insidan, men när det kommer till mindre djur får vi se Arthur slita loss skinnet med sina bara händer. Första gången jag såg Arthur dra skinnet av en hare yttrade jag ett litet ”holy shit”, vilket praktiskt taget aldrig händer då jag inte är så verbal när jag spelar. Och samma sak hände första gången jag sköt en buse i huvudet med en hagelbrakare. Även om det är samma spelmotor som GTA V så har Rockstar gjort upplevelsen aningen köttigare i RDR 2.

Med RAGE-motorn kommer det dock lite knepig fysik som kan vara lite jobbig att komma överens med om du inte spelat allt för mycket GTA V. Men efter några timmar med spelet kan du hantera Arthurs småaktiga fyllobeteende utan problem. Och om ni har lirat GTA-spel så borde ni inte heller ha några problem med själva pangandet i spelet.

På tal om prestanda så flyter spelet på riktigt bra i 30 fps. Det hade varit trevligt om spelet rullade i 60, men det är verkligen ingen dealbreaker att det körs i 30 bilder per sekund.

Allt som allt så har Rockstar levererat ett riktigt bra spel. Spelet ser riktigt bra ut, är fullt av intressanta karaktärer, episka ögonblick, aktiviteter som kommer underhålla dig i timmar och ett allmänt lugn som jag inte visste att jag skulle fullkomligt älska.

Red Dead Redemption 2 är inte bara ett av årens bästa spelupplevelser, utan även den bästa spelupplevelsen vi fått den här konsolgenerationen. Tempot gör att spelet kanske inte är för alla, men om du kan hantera det så kommer du verkligen inte bli besviken av Red Dead Redemption 2. Red Dead Redemption 2 är en solklar 10-poängare.

I vanlig ordning: Om ni har några frågor om spelet så är det bara att skriva ner dem i kommentarerna så försöker vi svara till vår bästa förmåga.

Red Dead Redemption 2 släpps 26 oktober till Playstation 4 och Xbox One.

Läs mer
70.8°
0

Vi kan inte sluta spela Red Dead Redemption 2

Rockstar briljerar igen

Kolla in trailern för Together BnB
Märkligt snuskpellespel

Together BnB är ett kommande spel där du som spelare driver ett bed and breakfast och spenderar din vardag med att ta pervobilder på kvinnliga gäster samt skjuta vilddjur med pistoler för att få rätt på vad som häde med din bror som mystiskt försvunnit. Together BnB is a 3D Real-Time first-person love adventure PC Game. You will be playing the main character James, whose older brother owns a BnB. James was forced to take over the management of the BnB since his brother mysteriously disappeared. Besides searching for his brother through various clues, as a deputy manager, James also has to assist the beautiful tenants of the BnB, satisfy them and help them achieve their goals... Trailern för spelet kan kollas in ovan och sammanfattar verkligen denna märkliga kombination. Tumnagel
37.7°
+
Frode Wikesjö
0

Nästa Star Trek-film har premiär under 2023
Långt kvar tills dess ju!

Även om det var fem år sedan vi sist fick se en ny Star Trek-film på bio får vi vänta ett tag till på att vi får se en till. Paramount har nämligen bestämt sig för att inte släppa nästa Star Trek-film förrän den 9 juni 2023. Vad filmen kommer handla om och vem som står för manuset är för tillfället oklart. Tidigare rapporter kring denna film har bland annat sagt att Quentin Tarantino eller Noah Hawley var ansvariga för manuset men det verkar inte längre vara fallet. Det är också oklart vilken tidslinje filmen kommer utspela sig men antagligen återvänder de till Kelvin-tidslinjen igen. Tumnagel
37.5°
+
Frode Wikesjö
0

Michael Reeves leker med Spot
Gör så den kissar öl

Michael Reeves har fått leka lite med roboten Spot från Boston Dynamics. Självklart använde han sin tid och kunskap för att göra det mest praktiska en sådan här robot kan göra, nämligen att kissa öl. Tumnagel
38.2°
+
Frode Wikesjö
0

Längre gameplay-trailer för The Day Before
Det där Last of Us-liknande MMO-spelet

Här bjuds vi på en längre trailer för spelet The Day Before vilket är ett kommande MMO-spel som utspelar sig i ett USA som drabbats av en dödlig pandemi. Infekterade människor har blivit köttsugna zombies och de som överlevde drabbar samman över de få resurser som är kvar. När spelet släpps är för tillfället okänt, men länk till spelet på Steam har ni här nere till vänster och där kan ni wishlista för att hålla er uppdaterade. Tumnagel
38.5°
+
Frode Wikesjö
0

Stor modell av Mustangen från Gone in 60 seconds
Bygg Eleanor på 27 månader

Eleanor från filmen Gone in 60 seconds är troligen en av de allra mest kända film-bilarna. Nu finns den som smått gigantisk metallmodell som mäter 58 centimeter lång. Den säljs av några som heter Die-cast club och det lär bli en dyr historia att få ihop den. Det tar också 27 månader. Varje månad får man nämligen fyra kit som kostar 120 kronor styck ungefär. Dessa bygger man sedan ihop och när 27 månader har gått så har man byggt ihop bilen. Låter det dyrt? Det är det, prislappen totalt blir 13.000 spänn. Aj. Men kanske ett roligt och långt projekt. Tumnagel
37.9°
+
Roger Åberg
0

Premiärdatum för nästa Indiana Jones-film
29 juli 2022

Under gårdagen meddelade Disney att nästa Indiana Jones-äventyr har premiär den 29 juli 2022. Harrison Ford återvänder som bekant för huvudrollen och kommer bland annat få sällskap av Phoebe Waller-Bridge. John Williams kommer också att återvända för att ge filmen lite musik. Tumnagel
38.9°
+
Frode Wikesjö
0

De första 16 minuterna från Diablo 2: Resurrected
Från den pågående alfan

Som bekant pågår det just nu ett tekniskt alfatest för Diablo 2: Resurrected. Folket från IGN har fått lägga vantarna på det och bjuder här på spelets första 16 minuter. Nedan kan man också spana in ett klipp där man jämför den gamla grafiken med den nya. Tumnagel
40.4°
+
Frode Wikesjö
0

Därför är miles per gallon idioti
Vänd på det!

Amerikanarna kan en del saker, men mått har de verkligen inte fått rätt. Extra knäppt blir det när man vänder på saker och här förklarar Engineering Explained varför miles per gallon är ren och skär idioti jämfört med liter per mil. Tumnagel
43.6°
+
Roger Åberg
0

Trailer för Sons of Sam: A Descent Into Darkness
Var seriemördaren Son of Sam verkligen ensam om morden?

David Berkowitz är sannolikt en av USA:s mest kända seriemördaren och gick i media bland annat under namnet "Son of Sam" under sin mordturné i New York mellan 1976 - 1977. I Netflix senaste truecrime-dokumentär Sons of Sam: A Descent Into Darkness spekuleras det om att Berkowitz kanske inte ensam begick de sex mord och tio knivskärningar som han senare dömdes för. Det här är en teori som framför allt lanserats av den nu avlidne journalisten och författaren Maury Terry, som även skrivit boken "The Ultimate Evil: An Investigation Into Americax27s Most Dangerous Satanic Cult". Sons of Sam: A Descent Into Darkness består av fyra delar och de kommer att börja sändas på Netflix 5 maj. Tumnagel
37.6°
+
Wille Wilhelmsson
0

Farväl LG!
Mr Mobile säger hej då

LG har väl aldrig varit bäst men några riktigt bra släpp har de allt gjort. De senaste åren har man släppt en hel del konstiga men uppfriskande modeller men inga riktiga succéer och i veckan berättade man att man slänger in handduken. Mr Mobile har letat i förrådet och går här igenom en hög av de modeller som LG släppt genom åren. Tumnagel
37.6°
+
Roger Åberg
0

GE satsar på att utveckla covid-19-sensorer för mobiler
Så att den kan känna av om det finns virus där du befinner dig

GE Research har fått bidrag från den amerikanska myndigheten National Institutes of Health (NIH) för att försöka utveckla minimala sensorer som ska kunna känna av om det finns covid-19-partiklar i närheten av sensorerna. Företaget har sedan tidigare lång erfarenhet att utveckla sensorer till olika branscher och man tänker sig att en covid-19-sensor skulle vara mindre än en nagel och kunna integreras i till exempel mobiltelefoner, smarta klockor och annan bärbar teknik. Forskaren Radislav Potyrailo från GE Research säger i ett pressmeddelande om den eventuella sensorn: "We have developed tiny sensors smaller than a fingertip that have the same detection capabilities as the high-end analytical instruments the size of a microwave oven. Our sensors are sort of like bloodhounds. We train them to detect a specific thing, and they are able to do that well without being thrown of the trail by something else." Projektet med att utveckla minimala covid-19-sensorer kommer att pågå i två år så det kommer att dröja ett tag innan vi får se resultatet av GE Research forskning. Skulle man lyckas få fram de minimala sensorerna som är målsättningen så krävs det givetvis även att dessa inte blir alltför dyra för att mobiltillverkare och andra ska kunna bygga in sensorerna i sina produkter till en rimlig kostnad. Tumnagel
37.4°
+
Wille Wilhelmsson
0

Digga ledmotivet till nya Mortal Kombat-filmen
MORTAL KOMBAAAAT!

Den stora frågan som många ställde sig när det stod klart att det skulle bli en ny Mortal Kombat-film var om denna rulle skulle återanvända ledmotivet från första filmen från 1995. Natten till i dag fick vi svar på den frågan då en uppdaterad version av låten släpptes. Låten heter enkelt nog Techno Syndrome II och kan diggas på högsta volym i klippet ovan. Mortal Kombat släpps på HBO Max den 23 april och det gamla ledmotivet kan diggas nedan. Tumnagel
38.1°
+
Frode Wikesjö
0

Vad har 25 år gjort med Porsche Boxster?
986 Boxster vs 718 Boxster

När Porsche släppte sin Boxster fick modellen mycket skit, den var lite för tam och alla tuffa killar tyckte då att det inte var en riktig Porsche. Det löste sig dock snabbt och modellen blev riktigt trevlig. Men nu har det gått 25 år och Autogefuhl har fått låna en originalboxster och en jubileumsmodell och jämför de två med varandra. Tumnagel
37.7°
+
Roger Åberg
0

Smygtitt på S03 av Dark Side of the Ring
Dokumentärserien om wrestling-världens mörkare sida

Den 6 maj är det premiär för den tredje säsongen av dokumentärserien Dark Side of the Ring på VICE. Serien bjuder på några av wrestling-världens mörkare historier och i den här säsongen kommer bland annat att täcka den galna wrestling-showen som 1995 hölls i Nordkorea och den tragiska historien kring Brian Pillman som dog 35 år ung. Tumnagel
37.2°
+
Frode Wikesjö
0

Minidokumentär om Oculus Rift
VR-headsetet som inledde den andra VR-vågen

Det har nu gått tio år sedan 18-åringen Palmer Luckey hemma i sitt garage spikade ihop den första prototypen av VR-headsetet som senare blev Oculus Rift. Oculus Rift blev tillsammans med HTC Vive hårdvaran som inledde den andra VR-vågen och det fanns i mitten av förra årtiondet stora förhoppningarna om att VR var något som leta sig ut i stugorna på riktigt den här gången. Idag kan man väl dock säga att den största hajpen runt VR har lagt sig även om utvecklingen fortsätter på flera fronter. Det verkar med andra ord inte helt omöjligt att av VR, tillsammans med AR och XR, är något som kan framöver kan komma att bli betydligt mycket större än vad det är i dagsläget. Även detta berörs lite i slutet av filmen som hittas här ovanför. Vad har ni för tankar om VR, det vi har sett hittills på den fronten och hur VR kan komma att se ut i framtiden? Kommentarerna står till ert förfogande. Bonus. Här nedan hittas trailern till filmen Lawnmover Man från 1992, en film som man kanske kan säga drog igång den första VR-vågen. Tumnagel
37.6°
+
Wille Wilhelmsson
0

SpaceX överger idén att fånga upp Falcon 9:s noskåpor i nät
Ska nu plocka upp dem från havet istället

Sajten SpaceXFleet rapporterar att SpaceX ser ut att ha övergett metoden som innebar att man fångade upp noskåpor från sina Falcon 9-raket i stora nät som spänts upp över de båda båtarna Ms. Tree och Ms. Chief. 2019 bevisade SpaceX att detta var möjligt då man fångade upp sin första noskåpa i en av de nätförsedda båtarna. Sedan dess ska dock detta bara ha skett ytterligare åtta gånger enligt SpaceXFleet. Anledningen till att SpaceX nu fimpar metoden med att fånga upp kåporna i nät uppges vara att den flera gånger har skadat kåporna såväl som båtarna som fångar upp dem. SpaceX överger dock inte idén om att återanvända Falcon 9:s noskåpor. Istället för att fånga upp dem i nät så har man nu återgått till metoden att snabbt plocka upp dem ur havet när de slagit ner där, en metod som man har använt sedan 2018. Tumnagel
38.4°
+
Wille Wilhelmsson
0

Nu kan ni kika på Thunder Force
Med allas favorit Melissa McCarthy

Inget verkar få Feber-läsare att säga nope snabbare än en film med Melissa McCarthy, men oavsett vad man tycker om henne så har hennes nya superhjälterulle Thunder Force släppts på Netflix. I filmen får vi träffa Lydia Berman, spelad av McCarthy, som besöker sin gamla polare Emily och det hela slutar med att duon får superkrafter och börjar puckla på skurkar i Chicago. Det är lättsam och smått tramsigt humor som lär generera ett och annat fniss om man inte är en regelrätt surmule. Länk till Thunder Force har ni här nere till vänster. Är man en regelrätt surmule och vill kika på något annat så har även antologiserien Them släppts på Amazon Prime Video och City of Lies med Johnny Depp och Forest Whitaker har släppts på diverse VOD-tjänster. Sedan har även fjärde avsnittet av The Falcon and the Winter Soldier släppts och kan ses på Disney+. Tumnagel
26.4°
+
André Stray
0

JerryRigEverything knäcker Legion Phone Duel 2
Gör lite ont att se

Lenovo presenterade Legion Phone Duel 2 under gårdagen och telefonen kommer med lite unik design. JerryRigEverything har lagt vantarna på telefonen och i vanlig ordning utsätts telefonen för lite högst vetenskapliga stresstester och telefonen överlever de flesta testerna. Förutom böjtestet. Tumnagel
35.0°
+
André Stray
0

DMX är död
Legendarisk rappare blev 50 år

Tidigare i veckan lades Earl Simmons, aka DMX, in på sjukhus efter en hjärtattack orsakad av en överdos. Nu nås vi av nyheten att inte klarade sig ur detta utan nu bekräftats avliden. DMX hade en unik stil och var kanske mest känd för låten X Gonx27 Give It to Ya från soundtracket till filme Cradle 2 the Grave, men störst var han nog på 90-talt. Earl Simmons blev 50 år gammal. Visa det här inlägget på Instagram Ett inlägg delat av snoopdogg (@snoopdogg) Tumnagel
63kg
+
Roger Åberg

Dave Grohl släpper boken The Storyteller
Lyssna på ett utdrag från den här

Musikern Dave Grohl, som spelat i både Nirvana och Queens of the Stone Age såväl som grundat det egna bandet Foo Fighters, släpper i höst boken "The Storyteller". I boken kommer Grohl att dela med sig av sin historia och saker han upplevt under sin uppväxt och karriär i några av världens mest kända rockband. Han skriver själv om "The Storyteller". "A collection of memories of a life lived loud. From my early days growing up in the suburbs of Washington, DC, to hitting the road at the age of 18, and all the music that followed, I can now share these adventures with the world, as seen and heard from behind the microphone. Turn it up!" Dave Grohls "The Storyteller" släpps i både textbok- och ljudboksformat 5 oktober. Ni kan lyssna på ett utdrag där Grohl läser lite ur boken själv här ovanför. Tumnagel
98kg
+
Wille Wilhelmsson

MSCHF återkallar Lil Nas X djävulsskor
Efter uppgörelse med Nike

Företaget MSCHF som i slutet av förra månaden släppte skomodellen "Satan Shoes" tillsammans med Lil Nas X återkallar nu dessa. Det är något man gör efter det att Nike stämt MSCHF då Satans Shoes var baserade på Nike Air Max 97 och försedda med Nikes klassiska Swosh-logga. Då samtliga av de 666 paren av Satan Shoes sålde slut på rekordtid innebär återkallningen av skorna att MSCHF erbjuder sig att köpa tillbaka skorna från köparna till butikspriset 1018 dollar efter uppgörelsen med Nike. Nike säger i ett uttalande om uppgörelsen med MSCHF: "If any purchasers were confused, or if they otherwise want to return their shoes, they may do so for a full refund. Purchasers who choose not to return their shoes and later encounter a product issue, defect or health concern should contact MSCHF, not Nike." En advokat för MSCHF uppger att man gått med på uppgörelsen med Nike då företaget anser att man redan uppnått sitt syfte med skorna, ett syfte som advokaten säger var: "With these Satan Shoes — which sold out in less than a minute — MSCHF intended to comment on the absurdity of the collaboration culture practiced by some brands, and about the perniciousness of intolerance." De köpare som lyckades få tag på ett par Satan Shoes lär sannolikt inte heller sälja tillbaka dem till MSCHF för inköpspriset. Skorna har redan börjat säljas på eBay och där gick ett par nyligen för 5000 dollar medan en auktion som fortfarande pågår är uppe i närmare 7800 dollar för ett par. Tumnagel
83kg
+
Wille Wilhelmsson

I dag är det gin och tonic-dagen
Hur blandar du din?

Gin och tonic är ju rackarns gott och en drink som är väldigt enkel att få helt ok. Sen kan man nörda ihjäl sig hur mycket som helst men frågan är om det lönar sig. Lite bra gin, lite bra tonic och lite gurka brukar räcka för mig. Min bästa gin och tonic har jag druckit på en hotelbar i Amsterdam. När drack du en riktigt bra GT och hur gör du för att få den så där riktigt bra. Nedan får ni se en annorlunda version på GT. Tumnagel
91kg
+
Roger Åberg

Massive Attacks Blue Lines fyller 30 år
En till klassiker

Dagens andra klassiker blir Massive Attack och deras platta Blue Lines som numera är 30 år gammal. Plattan måste väl räknas som en av de moderna klassikerna. Hängde man i skivaffärer kring 1991 var det här ett självklart köp och det var nog också uppföljarna Protection och Mezzanine. Bandets bas har väl varit 3D (Robert Del Naja), Daddy G (Grant Marshall) och Tricky (Adrian Thaws) men har hela tiden använt massor av gästartister, som Shara Nelson här ovanför i Unfinished Sympathy. Tumnagel
93kg
+
Roger Åberg

The Avalanches-platta firar 20 år
Klassiker remixas

The Avalanches platta Since I left you är en riktig klassiker och nu firar den 20 år. För att fira det så kommer gruppen att släppa en ny version av plattan i juni som innehåller remixar av Stereolab, MF DOOM, Leon Vynehall, Black Dice, Carl Craig, och Sinkane. Just nu har man släppt en remix som ni kan höra nedan, resten kommer alltså senare. Man släppte även förköp på en vinylversion med fyra skivor igår, men den tog slut direkt. Tumnagel
94kg
+
Roger Åberg

Liseberg öppnar upp som promenadpark
Om man vill besöka Liseberg utan att åka något

Liseberg meddelade idag att man kommer att öppna upp nöjesfältet som promenadpark för att fler ska kunna få uppleva våren på Liseberg trots de rådande pandemi-restriktionerna. Det innebär att parken kommer att vara öppen för besökare även utanför ordinarie öppettider. Då kan besökarna knalla runt på Liseberg och kolla in trädgårdar, planteringar och lekplatser men att inga åkattraktioner kommer att vara igång. Andreas Andersen, vd på Liseberg, säger om initiativet till att öppna upp Liseberg som promenadpark: "Med en så kraftig begränsning av antalet gäster som restriktionerna medför ser vi att en stor del av våra besökare inte kommer ges möjlighet att besöka Liseberg under våren. Att öppna promenadpark på förmiddagarna är ett sätt att göra parken tillgänglig för fler under en svår tid." Liseberg planerar att öppna upp någon gång i vår men något exakt premiärdatum är än så länge inte spikat. Det kommer att vara gratis att besöka Liseberg under förmiddagar när nöjesfältet kommer att fungera som promenadpark. Tumnagel
157kg
+
Wille Wilhelmsson

Så gjorde Moby nya versionen av Porcelain
Reprise Version

Porcelain är en av Mobys mest kända låtar och nu har Moby spelat in en ny version av den. Den här gången är den inte alls elektronisk utan med orkester och hela rasket. Med på sång är också Jim James. Ovan kan ni ser Moby berätta om hur den nya versionen kom till och nedan kan ni lyssna på den och se originalvideon. Tumnagel
89kg
+
Roger Åberg

Netflix arrangerar Snabba Cash-konsert
Med Timbuktu, Silvana Imam och andra

Igår hade Netflix svenska tv-serie Snabba Cash premiär och i morgon kommer Netflix att köra en digital "Snabba Cash"-konsert för att uppmärksamma det. På konserten kommer 1.Cuz, Greekazo, Mwuana, Timbuktu, Silvana Imam, Lilla Namo, Erik Lundin, Stor samt Linda Pira att uppträda. Förutom musikuppträdanden kommer även Evin Ahmad, Alexander Abdallah, Dada Fungula Bozela och Ayan Ahmed tillsammans med Snabba Cash regissör Jesper Ganslandt dyka upp på eventet. De kommer bland annat berättar om skapandet av serien i intervjuer ledda av konferencier Amie Bramme Sey. Netflix "Snabba Cash – The Music Event" släpps den 9 april kl 19:00 på Netflix YouTube-kanal vilken hittas på länken här nedanför. Tumnagel
-114kg
+
Wille Wilhelmsson

Adidas nya sneakers går att pimpa med lego-bitar
Om du vill ha lite färggladare ränder

Förra året inledde Adidas och Lego ett samarbete och nu har de släppt en ny modell som de båda tagit fram tillsammans. Den nya modellen baseras på Adidas Ultraboost DNA-modell vilken har försetts med designelement från Lego. Skorna levereras även med lite legobitar som användaren kan använda för att designa om de tre Adidas-ränderna som finns på varje skos sida. Adidas Ultraboost DNA X Lego började säljas på Adidas sajt klockan 10:00 i morse och kostar cirka 1700 kronor. Tumnagel
-10kg
+
Wille Wilhelmsson

Rolex släpper ny generation av Explorer II

Rolex modell Explorer II är en mix av deras Explorer och GMT-Master II och släpptes första gången 1971. Senaste generationen visades upp 2011 och nu är det dags igen för en ny generation, så här tio år senare. Uppdateringen är en finputsning och den största förändringen är egentligen att den nu syns bättre i mörkret, man har nämligen uppdaterat materialet som lyser i mörkret och det ska lysa klarare och längre än tidigare. Tumnagel
85kg
+
Roger Åberg

Marcus snickrade sin egen soffa
Kopia av en dyr klassiker

Norrgavels träsoffa av rak modell är en riktigt snygg sak, men också väldigt dyr. Säkert värd pengarna och hantverket, men 31.400 kronor är ändå en slant. Marcus Carlsson tyckte att det var en bättre och roligare idé att snickra ihop den, så det gjorde han. På vardagsrumsgolvet. Tumnagel
104kg
+
Roger Åberg