13 i dag 34 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Videoklipp visar upp nedlagd Portal-prequel
Detta är F-Stop

Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Videoklipp visar upp nedlagd Portal-prequel

F-Stop, även känt som Aperture Camera, var ett Valve-spel som påstods vara en prequel till Portal-spelen. Spelet såg aldrig dagens ljus eftersom Valve valde att lägga ner det.

Men nu har spelet äntligen visats upp för allmänheten, med godkännande av Valve, via ett klipp från spelstudion LunchHouse Software. De hade nämligen fått tillgång till källkoden till spelet vilket gjorde att de passade på att prata lite om spelets olika koncept och idéer.

Som du kan se i klippet ovan gick spelet ut på att du skulle fotografera saker och ting i spelvärlden. Bilderna du tog skulle sedan kunna klippas ihop för att lösa diverse pussel. Ett exempel är att du tar en bild på en fläkt, du förstorar bilden sen placerar ut den på golvet så du kan få en extra knuff för att komma upp på en plattform som du inte kunde nå upp till tidigare.

Spelets utveckling drog igång efter The Orange Box som släpptes 2007. Vad LunchHouse ska göra med källkoden återstår att se men de har ett spel under utveckling som heter Punt så det återstår väl att se om några av idéerna från F-Stop kommer dyka upp där.

Första delen av LunchHouse videoserie om F-Stop kan kollas in ovan.

Spel, PC, F-Stop, Valve, Portal
37.6° 0 Frode Wikesjö Frode Wikesjö
sön. 5 jan 2020, 11:00
37.6°
0

Videoklipp visar upp nedlagd Portal-prequel

Detta är F-Stop