2 i dag 33 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Xbox-fans vill återskapa den första versionen av Xbox Live Insignia Project är för retrospelare som vill spela online
Bild till artikel Foto: Microsoft

Ett gäng med Xbox-fans ledda av Luke Usher, mannen bakom Xbox-emulatorn Cxbx-Reloaded, har nu gett sig på att återskapa den ursprungliga versionen av Microsofts speltjänst Xbox Live. Genom att återuppliva den så hoppas spelarna att även de som föredrar att lira online på tidigare Xbox-konsoler ska kunna göra det.

Microsoft stängde ner den ursprungliga Xbox Live-versionen 2010 och sedan dess har retro-xboxar inte haft möjlighet att koppla upp sig mot tjänsten. Med Insignia Project hoppas teamet bakom projektet att kunna återuppliva online-spelandet även på äldre Xbox-konsoler.

Projektet har befunnit sig på idé-stadiet i två - tre år och började utvecklas seriöst för cirka 8 månader sedan. I dagsläget går det inte att köra Xbox Live via Insignia Project men man har visat upp hur man skapar ett nytt Xbox Live-konto vilket ni kan kolla in här nedanför.

Teamet bakom Insignia Project hoppas kunna börja göra privata beta-tester av det hela inom kort och förhoppningsvis släppa något som alla kan ta del av till hösten. Vill du läsa en lite längre artikel om Insignia Project så hittas en sådan från Kotaku på via-länken nere till höger. Där skriver man lite mer om bakgrunden till projektet, hur det fungerar rent tekniskt och varför man valt att presentera det innan det är klart.

reddit.com Spel, Microsoft, xbox, xbox live, Insignia Project, retro Via kotaku.com
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Xbox-fans vill återskapa den första versionen av Xbox Live
39.2° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
ons. 27 maj 2020, 20:20
Xbox-fans vill återskapa den första versionen av Xbox Live Insignia Project är för retrospelare som vill spela online
39.2°
0