41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Astronaut tar Star Trek-selfie på ISS Antagligen rätt svårt att motstå
Astronaut tar Star Trek-selfie på ISS
Samantha Cristoforetti
Foto: Samantha Cristoforetti/ESA

Här är en riktigt cool selfie som den italienska ESA-astronauten Samantha Cristoforetti tagit ombord på den internationella rymdstationen ISS.

Som synes är Cristoforetti klädd i en klassisk dräkt från TV-serien Star Trek liknande den kapten Kathryn Janeway hade när hon chefade över Star Trek-skeppet USS Voyager. Hon postade bilden på Twitter med texten "There's coffee in that nebula... ehm, I mean... in that #Dragon." samtidigt som hon pekade på Dragonkapseln som stod parkerad utanför ISS. Som ni kanske kommer ihåg så fick ISS precis sin första espressomaskin och denna levererades med Dragonkapseln på bilden.

Italien har sammanlagt haft sju personer i rymden varav Samantha Cristoforetti är den första kvinnliga av dessa sju.

Vetenskap, Rymden, rymde, iss, dragon, selfie, Samantha Cristoforetti, star trek
Internationella rymdstationen har äntligen fått en espressomaskin Klart rymdgubbarna ska ha kaffe Häromdagen sköt SpaceX upp en Dragonkapsel till den internationella rymdstationen ISS och med i lasten fanns en espressomaskin vilken ska vara den första som någonsin funnits på ISS. Med maskinen kan personalen ombord på ISS fixa kaffe, tee eller andra varma drycker. Det är något mer komplicerat att göra kaffe på ISS än här på jorden då man dels måste värma vattnet till närmare 100 grader och sen måste det till rätt tryck för att drycken ska bli bra. Att sedan hälla upp den värmda drycken i ett kärl är också lättare sagt än gjort då det saknas gravitation på ISS. Espressomaskinen är framtagen i ett samarbete mellan NASA, den italienska rymdmyndigheten ASI, det privata rymdföretaget Argotec samt kaffeföretaget Lavazza. I klippet ovan, som har några år på nacken, kan ni kolla in hur man dricker kaffe i rymden. Tumnagel
54.3°
0
77.9° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
tis. 21 apr 2015, 20:30
Astronaut tar Star Trek-selfie på ISS Antagligen rätt svårt att motstå
77.9°
0