11 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Förenade Arabemiraten ska bygga stad på Mars Ska vara klar om hundra år
Förenade Arabemiraten ska bygga stad på Mars
Foto: Dubai Media Office

Under det pågående World Government Summit i Dubai så avslöjade Förenade Arabemiraten, ett land som Dubai är en del av, att man planerar att bygga en liten stad på Mars.

Till skillnad från många andra som snackar om att kolonisera den röda planeten så verkar Förenade Arabemiraten inte ha någon brådska och har istället en någorlunda realistisk tidsplan för en koloni på Mars. När Dubais shejk Mohammed bin Rashid Al Maktoum presenterade projektet sa han bland annat:
"The project, to be named 'Mars 2117,' integrates a vision to create a mini-city and community on Mars involving international cooperation. We aspire in the coming century to develop science, technology, and our youth's passion for knowledge. This project is driven by that vision."
Förenade Arabemiratens rymdstyrelse är bara tre år gammal men det har inte hindrat dem från att redan ta fram ett koncept på en eventuell framtida stad på Mars. Tanken är att man ska skicka upp robotar till Mars som ska bygga infrastruktur som till exempel transportsystem, energiförsörjning och metoder att framställa mat innan man skickar människor dit.

Förenade Arabemiraten blir med Mars 2017 den tredje intressenten efter NASA och SpaceX som visar intresse för att kolonisera Mars. Jag räknar inte med Mars One här då det projektet inte känns riktigt seriöst för tillfället. Europeiska rymdorganisationer, Ryssland och Kina har främst uttryckt intressen för att kolonisera månen som det ser ut nu.

Ovan och nedan hittas lite konceptbilder som visar Mars 2017.

Vetenskap, Rymden, mars, Förenade Arabemiraten, mars 2017, dubai
49.2° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
tors. 16 feb 2017, 12:00
Förenade Arabemiraten ska bygga stad på Mars Ska vara klar om hundra år
49.2°
0